De departe una dintre cele mai spectaculoase rețete din The French Laundry!
După cum zice cineva in videoul de mai jos, un preparat demn de "The last meal on earth"
Chef Thomas Keller vorbind despre rețeta asta
Este cremoasa, dulce și la sfârșit totul este învăluit de gustul sărat de caviar.
Yummy este un understatement :)
Mise en place pentru Tapioca
Stridiile se desfac cu un cuțit pentru desfăcut stridii, având grija sa se colecteze și lichidul dinauntru.
Cu o foarfeca se curata marginile fiecărei stridii pana au o forma ovala frumoasa, având grija sa se păstreze resturile.
Frișca lichida se bate pana se face frișca, după care se da la frigider
Resturile tăiate de la stridii se pun într-o cratița peste care se pune lapte și smântâna lichida.
Când ajung la fierbere, se strecoară lichidul și se arunca solidele.
Laptele infuzat de la pasul precedent împreuna cu boabele de tapioca se fierb la foc mediu pentru 15 minute...
pana boabele de tapioca s-au fiert și compoziția este cremoasa.
Sabayon
Galbenusurile împreună cu sucul colectat de la stridii se pun într-un castron metalic pus pe o cratița cu apa fierbinte
Se bat viguros pentru 2 sau 3 minute ca sa se incorporeze cât mai mult aer în compoziție
Se bate în continuare pana când compoziția începe sa se întărească și spuma dispare
Se amesteca crema sabayon în tapioca
Se adaugă piper proaspăt râșnit
Se adaugă frișca bătuta mai sus
Si la sfârșit se adaugă creme fraiche
Se adaugă putina sare dar nu prea multa pentru ca preparatul final o sa conțină stridii și caviar care sunt sarate.
Se pune cam un sfert de cup de compoziție în fiecare castronaș.
Se dau la frigider pana înainte sa se servească
Pentru sos:
Într-o craticioara se combina vermouth, suc de stridii, șalote tocate mărunt si otet.
Se fierb pana ce lichidul aproape s-a evaporat dar șalotele sunt încă umede. Se adaugă bucăți de unt și se amesteca bine ca sa emulsifice, la fel ca la Beurre Monte.
Vasele de tapioca se dau la cuptor pentru 4 - 5 minute
In sosul făcut mai sus se adaugă stridiile și chives tocate mărunt și se încălzesc putin
Chiar înainte sa se servească, se adaugă cate doua stridii în fiecare porție și cite o lingurita de caviar.
Se servește imediat
Foarte bine arata!
RăspundețiȘtergereDesi se pare ca e ceva de munca merita efortul delicatesa asta!
RăspundețiȘtergereSuper arata! N-am folosit niciodata topioca.. dar imi plac mult cum se vede in preparate..
RăspundețiȘtergereO zi faina sa ai!
Fabulos! De nota 20!
RăspundețiȘtergereImi propun sa incerc un preparat cu tapioca si nu stiu cum se face ca mai ajung.
wow, fantastic!
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata asa ceva , insa as incerca negresit !!!! ;)
RăspundețiȘtergereO là là!Tres chic.Sigur nu ajung sa fac asa ceva, asa ca iti admir munca deocamdata!
RăspundețiȘtergere@Haplea - Merci
RăspundețiȘtergere@Teobucatar - Adevarat :). Merci
@Simona - Merci
@Alina Vicu - Multumesc
@Emily - Merci
@catkitchen - Merci
@Lilly - Merci frumos :)