Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, aprilie 25, 2016

Aquavit ... Sau despre cum a fost cu cea mai tare experienta foodie pe 2016

Am un pic de slăbiciune când vine vorba de bucătăria nordica... și nu neapărat din cauza de Noma.
Bucătăria nordica e cool, e refreshing, e plina de surprize plăcute... 
Cel putin pentru mine asa este!

La Aquavit, restaurant din New York cu o bucătărie cu rădăcini puternic nordice, ma tot uit de vreo doi ani. Dintr-un motiv sau altul nu am ajuns acolo pana vinerea trecuta. 
Dar când am ajuns,  ce a urmat a fost memorabil! 

Experiențele la restaurante sunt super subiective, cel putin pentru mine. 
E de ajuns sa fie companie buna și se lasă cu o amintire buna. 

Once in a while, stelele și planetele se aliniază exact asa cum trebuie și ai șansa sa experimentezi un fel de nirvana culinara. Compania e super, mâncarea e consistent awesome... și mai ești și răsfățat  pentru ca totul ce urmează e un birthday present

Unul dintre cele mai cool cadouri primite vreodată!!!

Pana sa înceapă șirul de preparate din tasting menu, restaurantul ne-a delectat cu niște chestii mici din partea casei. Ca sa ne dea un pic de idee cam ce urmează...  
  
Preparatele au fost destul de complicate, asa ca din păcate destul de multe detalii s-au pierdut  imediat ce au fost prezentate :)

Duck confit cu mere fermentate plus icre de somon cu Crème fraîche, varianta daneza.



Rabbit rillette cu supa crema de ciuperci.  Amazing!!! 



Blood puding cu sfecla rosie preparata in trei feluri diferite


Caviar and Spruce 

Ahh, , cui nu-i place caviar cu ace de brad :), înconjurata de o supa crema , cred ca tot de ciuperci??


Venison tratar
De departe cel mai bun tartar încercat... ever!!! Creamy and buttery and exact asa cum trebuie sa fie ceva perfect!


King Crab and Backed Potato

Crabul a fost super sweet si juicy.
Cartofii au fost o combinatie de cartof obijnuit si cartof dulce. Un fel de sculptura cu felii succesive si cu o doza neasteptata de otet.
Supa a fost supa de coji de cartofi... go figure!??


Calf's liver and black currant
Foie gras in mijloc, cu pateu de ficat de vitel, totul acoperit cu un jeleu de coacaze. 



Irish point oyster and sea buckthorn



Black bass and turnip


Oxtail and apple
OMG!!  coada de vaca la superlativ.


Flori de dovleac umplute cu....
Au fost aduse in acelasi timp cu urmatorul preparat.


7X Sirloin and Ramps
7X este vita crescuta in Colorado dupa metoda Wagyu.
Una din cele mai delicioase bucăți de carne incercata de mine... Awesome!!!



Havgus and Sessame

Cascaval din Danemarca plus un pic de palate cleanser. Quenelle-ul din dreapta a fost un fel de mar fermentat care  a fost absolut delicios.


Arctic bird's nest 
Un fel extravagant de a termina o experienta culinara suprema.
Sofisticat, cu o multime de  arome si gusturi diferite, cu o multitudine de texturi diferite. 
Geniu!



Happy birthday to me!!


Gogosi umplute cu o crema de vanilie FTW!!!


Petite four.. sau mai bine zis petite 12!!!


All in all, a experiența culinara out of this world.



Share this post

4 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top