Searching for culinary perfection, one recipe at the time

vineri, martie 07, 2014

Steirereck Viena - Restaurant review

Închipuiți-va un început de seara perfecta... 

Se întâmpla ca exact în ziua aia sărbătoream 20 de ani de la nunta.
Îmi reîntâlneam consoarta după doua săptămâni de delegație, departe de casa și de familie.

Ne petreceam seara la unul dintre cele mai bune restaurante din Viena, Steirereck.  Multi il considera  cel mai bun din Viena. In lista celor mai bune 50 restaurante din lume,  Steirereck ocupa poziția 9, cu doua stele Michelin.

Serviciul este perfect, mâncarea este excelenta.  

In momentul ala unul dinte ospătari se apropie discret de mine și începem un dialog în engleza. 

In tot timpul discuției astea scurte, ospătarul s-a uitat de cateva ori ( nervos mi s-a părut mie ) peste umăr, ca și cum încerca sa fie sigur ca nu-l vede cineva.

"I'm sorry, I apologize for bothering you”
“No problem at all”
“If I may ask, where are you from?”
“America” zic eu.
“Oh, sorry, I’ve made a mistake”
“Well, before America, I lived in Romania”
“I knew it!” 
In momentul ala s-a apropiat de urechea mea și mi-a șoptit în românește: "Copilul de aur"
Va dați seama confuzia instantanee în care m-am cufundat... Stai un pic, mai zi o data, CE???
"Are you from Romania"
"No, I'm from Serbia but Copilul de Aur is the best in the world"
"WOW"
"The worst day of my life was last spring when Copilul de Aur came to Viena but I couldn't go to the concert because I couldn't take a day off from the restaurant"
Am dat aprobator și cu compasiune din cap. Viata e haină câteodată!

Pentru restul serii și pentru mai multe zile după, în ignoranta mea am crezut ca se referă la Adi Minune :). Ca sa va dați seama cât de neștiutor sunt în materie de folclor contemporan :)

La sfârșitul dialogului asta relativ scurt, seara s-a transformat dintr-un film romantic intr-o comedie. Pentru restul serii, de cite ori l-am văzut pe ospătar, nu am putut sa ma abțin sa nu dau în ras.
Cu siguranța o sa mi-o amintesc pentru multa vreme :).

Cum vizita asta s-a desfășurat anul trecut în vara, nu o sa dau prea multe detalii în materie de gusturi pentru ca nu mi le mai aduc aminte.
Din câte îmi amintesc, experiența a fost memorabila, dar dacă ar trebuii sa aleg intre restaurantul asta și Silvio Nickol Gourmet Restaurant tot din Viena ( la Silvio Nickol am fost cu un an mai înainte), as alege pe Silvio Nickol.

Din păcate, cu toate ca toate mâncărurile au avut o prezentare cu adevarat artistică, au fost câteva dintre ele care nu m-au impresionat prea mult la gust.
Cum spuneam, din cauza de mult prea mult timp trecut intre timp, nu-mi mai amintesc care au fost mâncărurile cu pricina.

Restaurantul are un decor un pic... mai ciudat  deosebit ca sa zic asa.  O grămada de sticla în tot felul de forme, atârnate peste tot și un fel de faianța pe pereți







Pentru ocazia asta am ales tasting menu de 7 cursuri. Pentru fiecare din cele 7 cursuri trebuie ales una din cele doua opțiuni.


Pentru tot restul serii, înainte sa aducă fiecare fel de mâncare la masa, se afișează câte un cartonaș ca cel de mai jos cu numele mâncării, ingrediente și câteva chestii mai interesante despre unul sau mai multe dintre ingrediente.
La sfârșitul serii ne-a dat sa luam ca amintire toate cartoanele astea.



Primele trei porții au fost gustări din parte casei





A urmat una dintre surprizele cele mai plăcute ale serii, căruciorul cu pâine. Nu pot sa spun dacă la restaurantul asta am fost cel mai impresionat de serviciul la pâine, dar cu siguranța este printre cele mai memorabile.


Când vine vorba de pâine... ce pot sa mai zic, am și eu slăbiciunile mele :).
Selecția a fost fabuloasa și fiecare felie a fost delicioasă.

Untul a fost prezentat într-o forma inedita.
Mâncam pâine cu unt și vedeam vacile din Sunetul Muzici,  zburdând fericite din floare în floare :)


Sungold Tomatoes with Date and Hazelnuts


'Schwarzauer' Mountain Trout with Melon, Cucumber and Etiolated Pea Shoots.


Chioggia Beets with Roses, Porcini Mushrooms & Verbena


Marrow with Sweet Potato, Tomato, Aldmonds and Lavender


'Reinanke' with Courgette, Peppers, Walnut Leaves


Barbecued Sturgeon with Kohlrabi, Quinoa and Elderberry


La cursul asta de mancare, se pune cu pipeta un ulei de ... ( Nu-mi mai aduc aminte de ce :) )


Cu ocazia asta vi-l prezint și pe protagonistul din sceneta cu Copilul de Aur :)

Young Marchfelder Artichokes with Cucumber & Poppy


Tree Spinach with Baby White Radish and Bone Marrow


Venison with Swetcorn, Chanterelles and Apricotes


Guinea Fowl with Fennel, Cassava, Jerusalem Artichoke & Daylilies


Sweetened Vanilla- 'Fresh Cheese' with Physalis; Cereales

Desertul asta are un pic de asamblare la masa






Branzeturi

Inca o surpriza super. La fel ca si cu painea, ni s-a adus langa masa un dulap pe roti, plin cu tot feluri de branzeturi.





'Mara de Bois' Strawberries with Pelargonium & Celery


Spring Blossom with Honey, Pollen & Passion Fruit

Desertul asta s-a vrut un elogiu adus albinelor.







La sfarsit, satisfacuti dupa o seara reusita, am trecut un pic si prin bucatarie




Share this post

2 comments

  1. Deci nu pot sa cred :) Asa ceva…

    BTW, the worst day of my life a fost cand Adrian Minune a cantat in curte la vecini, live la niste boxe immense, "i-ati miresa ziua buna" :)))

    Mancarea arata spectaculos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne_am amuzat copios de"Copilul de Aur". Iti dai seama ca n-am stiut despre cine e vorba; am crezut ca e intr-adevar Adi Minune si Ana a ras de noi - e de ras cand vezi atata ignoranta la parintii care te-au crescut!...(ce bine ca nu suntem singuriI in starea asta de ignoranta mizerabila).
    In rest, cool!
    Paste fericit!
    Marius si Iulia Marda...

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top