Searching for culinary perfection, one recipe at the time

vineri, ianuarie 23, 2015

Eleven Madison Park - Restaurant Review




Si uite asa, câte un pic, câte un pic, am trecut de jumătatea listei mele ultrascurte de restaurante unde vreau rău de tot sa merg.



La Eleven Madison Park îmi tot încerc norocul de mai bine de doi ani, fără prea mare succes pana acum. Am încercat sa fac rezervare de vreo 10 - 15 ori pana acum, sunând direct la restaurant și încercându-mi norocul de fiecare data.
Eșec total, cu numele meu ajungând la fiecare încercare pe o lista de așteptare, doar doar o renunța cineva... Si nu a renunțat nimeni niciodată

Dar nu aduce anul ce aduce ceasu'!
Intr-o miercuri acum vreo doua săptămâni îmi zice un coleg de serviciu asa într-o doară: 
- Aaa, era sa uit. Eleven Madison Park apare cu trei mese nerezervate în Februarie.

Si sa vad și sa nu cred, chiar erau 3 mese libere, în trei zile diferite, cam la o săptămâna din ziua aia. 
Nu am stat pe gânduri ca sa nu se răzgândească și uite asa, m-am trezit cu rezervare la unul dintre restaurantele cele mai inaccesibile din New York.

YES! 

Restaurantul a primit 3 stele Michelin de ceva ani și este pe poziția 4 în lista Top 50 Restaurants.
Tipul bucătăriei este "Modern French with a New York swagger". 
Ce înseamnă asta în practica, o sa descriu un pic mai la vale :)

In cazuri ca astea, când ajung într-unul din tipurile astea de restaurante, așteptările sunt în stratosfera... Si asta nu ajuta pentru ca este foarte ușor sa fiu dezamăgit.

In cazul asta particular, restaurantul a livrat cu vârf și îndesat. Cel putin pentru mine a fost una dintre cele mai sofisticate si satisfăcătoare experiențe gastronomice.

Cireașa de pe tort, lista de vinuri a fost absolut superba, fiecare pahar  asociindu-se perfect cu felul de mâncare cu care a fost servit.

Dupa experiențe care au lăsat de dorit în materie de vin de la noma sau alinea, de data asta totul a fost perfect.

Dupa cum spun alții care se pricep mai bine, decorul este Art Deco.
Spațiul este imens, elegant dar în același timp neintimidant.






Când am ajuns,  la masa ne așteptau o cutie de carton, un plic și un cuțit.


In plic am găsit doua bucăți de carton cu 4 decupaje fiecare.


Fiecare dintre noi a trebuit sa alegem unul dintre cele 4 ingrediente. Ingredientul ala urma sa fie adăugat ca accente la anumite feluri de mâncare care urmau sa vina mai tarziu. 

CHEDDAR
Savory Black and White Cookie with Apple

In cutie am găsit interpretarea restaurantului a unei preparat local Newyorkez, Black and White cookie.

Ca sa va dați seama despre ce vorbesc, vedeți care e treaba la linkul asta :



Numai ca in cazul asta, ce am mâncat nu a fost desert ci mai degrabă un aperitiv.

BROTH
Bread, Butter, Duck Broth, and Salt




A doua oara în ultimul timp cand la un restaurant sunt servit cu o supa clara și extrem de aromata și intensa ca gust.
Pâinea a fost extrem de interesanta. Cu toate ca arata mai degrabă a croisant pe dinafara, înăuntrul am găsit un miez cald și pufos de pâine care a mers perfect cu untul ultra cremos.

KABOCHA SQUASH
Roasted with Pear, Chestnut, and Radicchio


O salata ușoara, cu o prezentare superba. Mai ca mi-a fost mila sa o stric :)  

HUDSON VALEY FOIE GRAS
Marinated with Grapes and Mushroom Bread Crumbs 


HUDSON VALEY FOIE GRAS
Seard with Blood Sausage, Cranberries, and Kale


Imediat după ce ne-am ales ingredientul secret (a cărei prima apariție se vede în poza de mai sus), am fost puși sa alegem tipul de foie gras pe care dorim sa-l comandam. Am ales câte unul din fiecare ca sa vedem despre ce e treaba.

Si de data asta, prezentarea a fost superba.
Si una si alta foarte bune dar ca sa fiu cinstit, am mâncat și mai bun.

BEEF
Pastrami with Rye, Leek, Potato, and Cranberry





Inca o interpretare personala a unui preparat New yorkez, pastrami sandwich.
Prezentare, gust, impresii, totul a fost mind blowing. Una dintre cele mai bune mâncăruri mâncate de mine vreodată.
Sublim. Geniu pur, fără sa exagerez un gram.

Cu ocazia asta a apărut a doua oara la masa ingredientul secret sub forma unui suc. 
LONG ISLAND SEAFOOD

Widow's Hole Oyster with Yogurt and Lemon
Scallop with Pistachio and Apple
Marinated Blue Crab with Pickled Radish
Vichyssoise with Caviar, Smoked Blue Fish, and Quail Egg






Nu am cuvinte care sa-mi exprime cu adevarat cât de sublime au fost porțiile astea patru de mâncare.
Mai în gluma, mai în serios, l-am întrebat pe ospătar dacă pot sa am numai felurile astea pentru restul serii.
Nu s-a putut :)

Seafood la cele mai înalte cote de rafinament, în prezentare și in gust.


ATLANTIC STRIPED BASS
Slow Cooked with Clams, Squid, and Shellfish Parsley Sauce 



Si în cazul asta, foarte bun dar nu la înălțimea mâncărurilor de mai înainte

CELERY ROOT
Braised with Black Truffle






Ca sa gătești rădăcina de țelina si sa ajung sa spun ca și asta a fost una dintre cel mai delicioase mâncăruri vreodată inventate, asta cere geniu.

O interpretare a celebrului preparat al lui Paul Bocuse, Pui copt în bășica de porc. In cazul de fata, ne-a fost servit rădăcina de țelina pregătita în bășica de porc.

Preparatul e adus la masa inițial în bășica, prezentat, după care se întoarce la bucătărie .

Ce ajunge înapoi este o bucățica de țelina cu un gust perfect, acoperita de un sos reducție de trufe și cu putin piure de cartofi care are în centru o alta reducție de trufe negre, și mai intensa decât prima.

Inca o data, super. Geniu!



CHARCUTERIE
Sausages, Liver on Toast, and Cured Bread





O colecție de pastrama, salam și pateuri - toate din rata.
Cute si delicios.


FINGER LAKE DUCK

Dry Aged with Apple, Rutabaga, and Fall Squash Jus 





Daca nu cea mai buna bucata de piept de rata mâncata de mine, cu siguranța in Top 3.
Rata este ținuta la fezandat pentru 90 de zile înainte sa fie pregătita.

Adusa inițial la masa în întregime, rata e acoperita cu semințe de piper Szechuan, coriandru, lavanda și miere.

Sub mărul copt am găsit ceva care aducea a ficat de rata.
Pielea a fost extrem de crocanta iar carnea suculenta și delicioasa.


SELECTION OF LOCAL CHEESE
With Soft Pretzel, Quince Conserve, and Bitter Green Salad






O selecție destul de decenta de brânza. Fiecare din cele alese de mine au fost excelente. 
O salata aproape în miniatura, care a arătat și s-a potrivit de minune ca companie la brânza.


WHEY
sorbet with caramelized milk and milk foam 



Primul desert, nu foarte dulce si care a folosit un pic și ca palete cleanser pentru al doilea desert




VANILLA
baked alaska with rum, caramel, and cranberry








Baked Alaska, flambat direct la masa.
Si pentru ca mi se apropie ziua de naștere, m-am trezit și cu o lumânărica :)

Următoarele doua feluri de mâncare ne-au fost date la pachet, pentru acasă.


PRETZEL
Chocolate Covered with Sea Salt



CHOCOLATE
Sweet Black and White Cookie with Apple Molasses




Aceleași cookies de la început dar de data asta ca deset.

Mica atenție pentru sărbătoritul serii :)




Brandy din belșug ca sa ne priască ce am mâncat.



Pe total, un loc unde supra-așteptările mi-au fost îndeplinite si am mai primit și ceva pe deasupra.
Fine dining at its best.

Din păcate, la sfârșitul serii, chef Daniel Humm nu a mai fost în restaurant asa ca poza am făcut-o cu second în comand, Chris Flint, Chef de Cuisine.


Si nu puteam sa plec fara meniul casei, semnat de data asta chiar de chef Daniel Humm.


Share this post

1 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top