Searching for culinary perfection, one recipe at the time

marți, aprilie 24, 2012

Spotted Skate Wing with Braised Red Cabbage and Mustard Sauce - Take 2



Cind am facute Spotted Skate Wing with Braised Red Cabbage and Mustard Sauce acum vre-o luna si jumatate, oricit m-am dat eu peste cap nu am gasit pisica de mare. Acum ca sa-mi faca in necaz, de cite ori ma duc la oricare din cele trei supermarketuri pe care le tot bintui... pisica de mare cit cuprinde. 

Simbata, nu am mai rezistat, am cedat nervos si am cumparat pisica de mare ca sa fac... si sa compar.
Personal, mi-a placut mai mult prima reteta, cea facuta cu flounder ( Google translate zice ca asta e platica.. dar am dubii). Poate l-am prajit eu branbura, dar mi-a iesit cu o consistenta cam de... sfoara, daca asta are vreun sens :)




Asa  a aratat data trecuta 


Vorbind de simbata, weekend-ul asta am exagerat rau de tot. Una din problemele mele majore in materie de gatit este ca nu am nici cea mai mica idee cit mai am pina termin o reteta si sint zero la organizarea timpului. Asa ca mi sa parut mai mult decit normal cind m-am hotarit sa fac sapte retete diferite in doua zile, patru feluri principale si trei deserturi.

Rezultatul firesc, vineri seara m-am culcat la 3:30am si m-am sculat la 9:30am iar simbata .. inca o data culcarea la 3am. Cind a sunat telefonul a doua dimineata pe la 10 am crezut ca sint pe alta planeta. Sa dovedit ca ma sunat cineva de la un supermarket ca sa-mi spuna ca sezonul asta nu mai am noroc de English Peas (mazare englezeasca ???). Fuse fuse si se duse. La anu' mai baga. Mi-a venit sa musc din telefon. Asa ca azi am inceput voiniceste noua saptamina obosit rupt. Abia astept weekendul urmator sa doooormmmmm.

In alta ordine de idei, vineri am fost la furnizorul pe care Per Se ( restaurantul sora din NY al lui  French Laundry ) il foloseste ca sa cumpere trufe ... si am cumparat pentru prima oara in viata mea trufe. Scumpe de nu se poate.. ma costat "an arm and a leg" si nici macar nu mai sint proaspete (au fost inghetate) ca nici astea nu mai sint in sezon. Acum italienii cu pricina se jura ca sint la fel ca alea proaspete, ca au ei o metoda secreta de inghetare.. hmmm. Orientativ, am dat $140 pe 60 de grame de trufe. Le-am incuiat frumos in seif sa nu le fure cineva... si am bagat seiful in congelator ... just kidding :)

De postat nu am mai prea postat in ultimul timp pentru ca nu am prea stat pe acasa. De Paste, pentru prima orata in enspe ani m-am intors in tara muma. A fost frumos rau de tot... tare rau de tot asi mai fi stat un pic dar trebuii sa ma intorc la servici..

Sper sa am timp in zilele urmatoare ca macar sa postez ce am facut recent ... ca am inceput sa le uit deja :)

Okey dokey artichokey... Until the next time... A Bientot

Share this post

12 comments

  1. Personal nu am pregãtit acest peste ( noi il chemãm Raia) dar am vazut cum se gãteste si chiar l-am avut la prânz de câteva ori, e un peste mai pretentios, mai ales cã are oasele acelea ciudate.
    Eu l-am mâncat fiert, poate fript e mai gustos, dar sincer,nu mã satur de la el cred ca e un peste foarte light :D
    Îmi face cu ochiul preparatul tãu:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare interesanta reteta. Recunosc, n-am incercat red cabbage cu mustard. E tentant. Stiu ce fac in we :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ramona Alina - Cum l-am cumparat eu, nu avea nici un fel de os.. norocos. Cit de mari sint portiile mele, personal nu ma satur cu nimic din ceea ce gatesc. Trebuie neaparat sa mai adaug inca o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Brindusa Scheaua - Trebuie sa recunosc ca ideile nu sint ale mele.. urmaresc cartea cu religiozitate :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sînt mai reticenta în ceea ce priveste pestele, dar al meu sot l-ar mînca cu ochii închisi!
    Nu-s mare amatoare, dar as proba ca arata fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  6. dar ce frumos sint prelucrate aripile de pisica de mare,eu nu am vazut niciodata asa,tu le-ai pregatit sau sint cumparate asa?

    RăspundețiȘtergere
  7. @alison - Asa au aratat cind le-am cumparat. Bucatile au fost mai mari, eu doar le-am taiat cit mai aproape de dreptunghiuri. Asa arata carnea pestelui asta (daca se poate numi peste)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu as zice ca sint prelucrate,locuiesc momentan pe malul oceanului si le vad destul de des,atit la piata cit si la magazine!:)am gatit o singura data ,cu sos de unt,lamiie si capere.

    RăspundețiȘtergere
  9. @alison - sincer, asta este felul in care le-am vazut in toate magazinele care aveau asa ceva. Poate ce ai vazut tu si ce am pregatit eu sint specii diferite? In pagina asta din wikipedia, undeva pe la jumatatea paginii este o bucata nepregatita care este relativ similara cu ale mene.
    Sint curios sa vad cum arata asta de care vorbesti tu, daca gasesti vre-o poza pe internet asi vrea sa o vad.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu ma refer la faptul cum sint taiate,asa frumos,bucatele inguste,ondulate (eu am gatit aripa cu totul,nici nu mi-a dat prin cap sa o tai!:)))ca de aratat sint exact ca in poza cu skate wing uncooked de pe weeki.iti zic ,aici nu am vazut asa ...trimmed ,parca se spune,nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. @alison Ahhhh :). Pai a fost usor sa-mi treaca prin cap sa le fac asa pentru ca in reteta zice.. mai, taie mai pestele in dreptunghiuri de 10cm pe 3 cm :). Si mai e si o poza linga :)

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top