Dacă va place ciocolata, ați venit exact unde trebuia!
Cu rețeta asta am terminat capitolul Desert și am rămas asa cu un pic de gust dulce amar :). Cu siguranta, asta a fost capitolul unde am avut cel mai mult FUN.
Cum rezultatul a fost superb, zic eu ca am terminat în style :)
Desertul asta are și un pic de cafea, fără însa a fura atenția de la vedeta principală, ciocolata.
Ca sa îl descriu, folosesc descripția din carte: este ca un mus numai ca este mult mai ușor, cremos și rafinat.
Chocolate Fondant
Ciocolata se topește pe baie de apa
Se pregătește niște cafea mai tare ( cu aparatul asta îmi fac eu cafeaua zilnica, și este cea mai tare din parcare cafea nu alta...)
Doua linguri din cafea foarte fierbinți se amesteca în ciocolata și se ia de pe baia de apa
Untul se bate pana are o consistenta de maioneza
Albușul se bate pana devine spumă după care se adaugă treptat zaharul și se mai bate încă 4 - 5 minute.
Smântâna se bate pana devine frișca.
Se lasă ciocolata sa se răcească putin și se amesteca untul. Dacă ciocolata este prea fierbinte, untul o sa se topească.
Se amesteca frișca prin împachetare
după care și oul bătut spumă
La sfârșit se adaugă migdalele făcute faina și currants ( nu știu cum ii zice la fructul asta în romanește, arata ca un fel de stafide dar mai mici).
Aici am avut un pic de problema. In rețeta se folosesc cilindri înalți de 5 centimetri. Singurii pe care i-am avut în casa au fost de 10 cm.
Amestecul de ciocolata se pune în cilindri tapetați cu un plastic transparent, ca sa fie mai ușor de scos mai târziu.
Cilindrii se dau la frigider pentru cel putin 4 ore.
Ganache
Se încălzește smântâna lichida și se toarnă peste ciocolata tocata mărunt.
După un minut se amesteca și rezulta ceva super smooth :)
Se pune cate o lingurița deasupra fiecărui cilindru și se tine la frigider pentru cel putin o ora.
Chocolate Dantelles.
Migdalele și cacaoa se pulsează în procesor pana ce migdalele ajung de consistenta nisipului.
Laptele, siropul de porumb, zaharul și untul se fierb pana lichidul ajunge la 93 C.
Se adaugă migdalele cu cacaoa, se amesteca pana s-au incorporat și se ia cratița de pe foc.
Compoziția de toarnă pe o hârtie de pergament peste care se pune alta bucata de hârtie Cu un sul se întinde compoziția pana devine uniforma ca grosime și foarte subțire.
Se pune pe spatele unei tăvi și se tine în congelator pana foaia a înghețat.
Se coc în cuptorul încins la 175 C pentru 12 minute.
Se lasă sa se răcească putin și se taie cercuri cu diametru de 6 cm.
Sable Cookies.
Într-un mixer se bate untul si zaharul pana compoziția devine cremoasa.
Se adaugă gălbenușul și faina și se amesteca pana ce compoziția s-a omogenizat.
Compoziția se împarte în patru.
Fiecare sfert se pune intre doua foi de pergament și se întinde o foaie groasa de un milimetru și jumătate.
Se taie cercuri din aluat și se coc în cuptorul încins la 175 C pentru 12 minute, pana devin aurii.
Se pregătește o porție de crema de vanilie ( creme anglaise ) în care se amesteca o lingurița și jumătate de extract de cafea ( parți egale de ness și apa )
Pentru iubitorii de crema de vanilie fără cafea, am păstrat și o porție mica neamestecata.
Si după un pic de muncă, ceva deosebit.
Sa mai zic ca a fost super delicioasa???
Oh da ne place, si inca cum!
RăspundețiȘtergereExcelent, felicitari:)
PS:Ultima poza e cea mai tare:))
Am ametit de cap vazand turnul acela ametitor!! Vorbeste ciocolata din mine, cred, fiind si la dieta, a fost ca o palma pentru mine !!:)))
RăspundețiȘtergereCred ca nici nu stiu ce vorbesc, dar atat de bine arataaaa!
O saptamana minunata!!
BRAVO!
RăspundețiȘtergereAsta am sa o incerc si eu :)
Te credem pe cuvant ca a fost delicioasa. Arata grozav de bine!
RăspundețiȘtergereoauuuuuu
RăspundețiȘtergereDa, stii ca ai muncit, nu gluma!? Dar, a meritat!! Arata de nota 20!!!
RăspundețiȘtergereSincere felicitari! Arata minunat!
RăspundețiȘtergerePrea bun, prea frumos....sa mai zic ca vreau si eu?? :)
RăspundețiȘtergereMai e vreun cilindru prin frigider?
RăspundețiȘtergereFrumos dichisita!
Valeleu cum arata!Sigur mi-ai pus gand rau.Mor aici de pofta,nu alta.Ador ciocolata.
RăspundețiȘtergereOhhh , mi-a fost dor de prezentarile tale superbe !!! Minunat arata !!
RăspundețiȘtergereOMG, eu vreau tot sistemul de tuburi si tubulete, nu doar un cilindru.Rafinat, chic!Sunt curioasa ce urmeaza de acum in capitolul dulciuri:::
RăspundețiȘtergereWow! Chocolate :)hmmm delicious .Arata bine!
RăspundețiȘtergereUn desert exact pe gustul meu de ciocolatoasa...cam migalos, ce-i drept, basca n-am cilindri, de niciun fel...in ce-as putea sa-i fac? sau sa cumpar cat mai repede niste cilindri, nu-i asa?
RăspundețiȘtergereSuper arata, de vis si ciocolata aia dantelata, m-a terminat!!
@Sisters'Kitchen - Merci frumos :)
RăspundețiȘtergere@Zilahi Adela - Merci frumos
@Razvan Anton - Multumesc
@Alina Vicu - Merci frumos
@Cătău - :)
@Simona - Merci frumos
@Cristina - Multumesc
@Paula Gafitescu - Merci frumos
@Teobucatar - :). Merci
@DiaMar bucataria - Merci frumos
@catkitchen - Multumesc frumos
@Lilly - Merci :). Nu urmeaza prea multe pentru o perioada pentru ca le-am cam terminat :)
@Paradis - Merci frumos
@Liana10 - Merci! Pai e usor cu cilindiri... niste conserve taiate mai subtiri la ambele capete si gata :)
Reteta aceasta este mai mult decat perfecta, iar prezentarea este de nota 10 cu felicitari!
RăspundețiȘtergereBuna ziua. Felicitari pentru blog. L-am descoperit de ieri si am facut noaptea alba citind si luand notite! Va rog mult daca puteti preciza si cantitatiile de la fiecare reteta(mai ales la deserturi). Vreau sa incep cu acesta, si chiar e important sa respect gramajul.
RăspundețiȘtergereMultumesc
Mihaela
Merci :)
ȘtergereDaca-mi trimiți un email la thewanderingoltean@gmail.com, o sa răspund cu o poza din carte cu rețeta exacta