Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, ianuarie 30, 2012

Black Sea Bass with Sweet Parsnips, Arrowleaf Spinach, and Saffron-Vanilla Sauce

Reţeta asta am făcut-o de trei ori pînă acum. Si tot de trei ori am reuşit sa tai solul de vanilie si şofran. De fiecare data a fost un anumit moment cînd mi-am dat seama.. ohh no.. iar am lăsat focul prea puternic. Din păcate, o data ce treci de momentul ăla, nu mai este cale înapoi.

Gustul a fost cît se poate de deosebit de fiecare data, consistenta si prezentarea... ehhh... nu prea.
În loc sa fie galben si foarte gros, a ieşit de fiecare data translucid si sa întins prin toata farfuria.

Mise en place


Sosul de şofran si vanilie are nevoie de "Mussel Stock" (stoc de midii?)
Scoicile se pun intr-o tigaie împreuna cu usturoi, shalot, thyme, doua foi de dafin si o cana de vin alb.  Se fierb acoperite pînă cînd scoicile încep sa se desfaca.

Voila.. avem si "Mussel Stock"

Puntru Spanac.
Se prajesc trei cozi de portocal în puţin ulei de canola

 Se adaugă spanacul cu puţină sare si se tine in tigaie pînă sa evaporat toata umezeala.

Spanacul care rămîne (si nu rămîne prea mult) se împarte în şase parţi. Din fiecare din părţile astea se face o bila.
Înainte sa fie ansamblate, bilele astea de spanac de rostogolesc în unt topit după care se încălzesc în cuptor.

Piure de Păstîrnac
Se taie păstîrnacul în bucăţi aproximativ egale cam de un centimetru si se fierb la foc mic în heavy cream pentru 25 - 30 min.


După ce sa pătruns bine, se trece numai păstîrnacul printr-o sita cît mai fină.
Personal, pînă acum nu pot sa spun ca am fost innebunit după păstîrnac.  Combinatia asta de păstîrnac fiert în heavy cream însă.. wow!!!

Sos de Şofran si Vanilie
Acum partea pe care o stric cu consecvenţă
Se fierbe "Mussel Stock" împreuna cu o pastaie de vanilie si şofran pînă se reduce sosul cam la o lingurita. Se adaugă heavy cream si se fierbe la foc mic pentru cîteva secunde.

Acum vine partea cu bucluc. Se adaugă unt si se are grije sa nu fie focul prea puternic, altfel untul se lichefiaza si se separa... as acum îl vedeţi deja în poza de mai jos :(


Bass
Peştele se prajeste cu pielea în jos pentru trei sau patru minute pînă este aproape complect pătruns. Se intoarce pentru cîteva secunde pe partea cealalta.
Aici am fost nevoit sa deviez de la reteta pentru ca peştele meu a fost taiat în asa hal ca nu a fost chip sa-l prajesc cu pielea în jos. L-am prajit si eu cum am putut... pe o parte.


 Primul lucru care sa intimplat este ca pielea sa dezlipit cu promptitudine .. grrr

Si acum produsul final.. asa cum a ieşit prima oara. A se observa sosul separat de nu se poate ... numai consistenţa de maioneza nu are :). A se mai observa si pielea delicat plasata intr-o pozitie naturala.


Asa a iesit a doua oara. De data asta am avut mai mult noroc cu pestele dar tot atit de puţin noroc cu sosul de şofran si vanilie.





Share this post

2 comments

  1. EPIC FAIL! That sauce looks like oil! YUCK!

    I used to cook like you, but then I took an arrow to the knee

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top