Searching for culinary perfection, one recipe at the time

sâmbătă, ianuarie 21, 2012

Parmagiano-Reggiano Crisps with Goat Cheese Mousse

Asta e o reteta relativ usor de facut, cel putin asta am crezut cind m-am apucat de treaba. Cam pe la jumatatea experimentului mi-am schimbat un pic parerea.

Mise en place

Reteta cere o tava in care s-a pus un Silpat (nu am pus ca nu aveam pe vremea aia) sau  o tava nonstick.

Cu ajutorul unui ring mold  (nu aveam pe vremea aia nici asta) se presupune ca se fac cercuri de cascaval cam de 6 cm. Am improvizat si asta e ce a iesit

Se tin in cuptor 8-10 min la 160C pina capata o culoare aurie. Nu trebuie tinute pre mult pentru ca o sa fie prea tari ca sa isi schimbe forma

Acum vine chestia tricky . Se iau pe rind din tava si se preseaza intr-un carton de oua ca sa-si schimbe forma ca un cosulet. Asta suna foarte usor dar rezultatele au fost mixte.
La prima tava, rezultatul  a fost cit de cit decent


La a doua incercare, norocul meu a fost prin alte parti. Jumatate s-au facut praf cind am incerct sa le iau din tava iar jumatatea cealalta au refuzat sa-si schimbe forma fara sa se dezintegreze in process


Ehhh...

Pentru mousse, se amesteca brinza de capra cu ceva heavy cream in procesor pina devine o pasta.


Cel putin asa se presupunea ca se intimpla.  In cazul meu rezultatul a fost departe de a fi o pasta.


Incercarea numarul doi. Daca nu a mers in procesor, o sa mearga cu siguranta in mixer.


Rezultatele au fost spoite pe toti pertii vasului dar a iesit pasta :)



Mousse-ul se pune in cosuletele facute la inceput.. si cam asta e tot.


De ce am decis sa pun pe deasupra patrunjel tocat (si nu suficient de marunt) cind reteta nu o cere,  nu pot ca sa mai spun din motive de amnezie. Reteta am facut-o pe la sfirsitul lui Septembrie.
Cu sau fara patrunjel gustula fost cu adevarat delicios. Cu siguranta ca o sa mai fac reteta asta si alte dati.
Share this post

2 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top