Mise en place
Reteta cere o tava in care s-a pus un Silpat (nu am pus ca nu aveam pe vremea aia) sau o tava nonstick.
Cu ajutorul unui ring mold (nu aveam pe vremea aia nici asta) se presupune ca se fac cercuri de cascaval cam de 6 cm. Am improvizat si asta e ce a iesit
Se tin in cuptor 8-10 min la 160C pina capata o culoare aurie. Nu trebuie tinute pre mult pentru ca o sa fie prea tari ca sa isi schimbe forma
Acum vine chestia tricky . Se iau pe rind din tava si se preseaza intr-un carton de oua ca sa-si schimbe forma ca un cosulet. Asta suna foarte usor dar rezultatele au fost mixte.
La prima tava, rezultatul a fost cit de cit decent
La a doua incercare, norocul meu a fost prin alte parti. Jumatate s-au facut praf cind am incerct sa le iau din tava iar jumatatea cealalta au refuzat sa-si schimbe forma fara sa se dezintegreze in process
Ehhh...
Pentru mousse, se amesteca brinza de capra cu ceva heavy cream in procesor pina devine o pasta.
Cel putin asa se presupunea ca se intimpla. In cazul meu rezultatul a fost departe de a fi o pasta.
Incercarea numarul doi. Daca nu a mers in procesor, o sa mearga cu siguranta in mixer.
Rezultatele au fost spoite pe toti pertii vasului dar a iesit pasta :)
Mousse-ul se pune in cosuletele facute la inceput.. si cam asta e tot.
De ce am decis sa pun pe deasupra patrunjel tocat (si nu suficient de marunt) cind reteta nu o cere, nu pot ca sa mai spun din motive de amnezie. Reteta am facut-o pe la sfirsitul lui Septembrie.
Cu sau fara patrunjel gustula fost cu adevarat delicios. Cu siguranta ca o sa mai fac reteta asta si alte dati.
Asta o sa incerc maine, arata forte bune si pare foarte usor.
RăspundețiȘtergere@un oltean - cum au iesit?
RăspundețiȘtergere