Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, iulie 16, 2012

Sweet Potato Agnolotti with Sage Cream, Brown Butter and Prosciutto



Din seria
"Ma facu muica Oltean
Si nu ma mai pot opri din facut Agnolotti "


va aducem a doua experienta in materie de facut  Agnolotti .


Comentarii din timpul prepararii :
"Aoleu, reteta asta are salvie. Pune te rog jumatate din cit zic ei acolo in carte ca o sa iasa groaznica altfel"

Comentariu imediat dupa ce am terminat de mancat (am pus cata salvie a prescris domnu' Keller, nu am cedat presiunilor) - amandoua comentariile au venit de la aceiasi persoana :)
"a fost extraordinar sosul asta. Ce pacat, a mai ramas sos si nu mai avem paste. Dar cit de bune au putut sa fie. I loved it. All of it. "

Singura nedumerire cu reteta asta a fost... este mai buna sau nu decit cea de saptamana trecuta :). Dar cum asta e mai proaspata in memorie... :)

Umplutura de data asta a fost din cartofi dulci si bacon prajit. Mult mai simplu si mai rapid decit data trecuta.
Pasta se face exact ca White Corn Agnolotti with Summer Truffles asa nu am mai facut poze.


Se taie cartofii la capete si se infasoara in folie de aluminiu. Se pun cite doua lingurite de unt pe fiecare 




si se coc la 175C intre o ora si doua ore, pana ce sunt bine patrunsi.


Se curata de coaja si se dau prin potato ricer ( daca nu aveti din asta, cred ca facuti praf cu furculita merge la nevoie )



Doua felii de bacon inghetat ( ca sa se taie mai usor) se taie in patratele mici cam de o jumatate de centimetru dupa care se prajesc la foc mic pana se topeste toata grasimea si devin maroniu deschis. Se arunca grasimea acumulata si se usuca intr-un servetel ca sa scapam de cat mai multa grasime

In forma asta se amesteca cu cartoful



 si direct intr-o tigaie la foc mic


Acum se presupunea ca se adauga sare si Squab Spice ( scorţişoară, coriandru, cuişoare, piper negru, piper alb, nucşoară, cuişoare si ginger ). Cum cercetasii trimiti dupa unele din semintele astea nu s-au intors la timp, am folosit cuişoare englezeşti si nucşoară ( asta fiind a doua optiune). Cand o sa mai fac reteta asta o sa incerc si care este treaba cu Squab Spice, asta asa ca sa vad ce am perdut de data asta :)


Pasta asta dulce si gustoasa se raceste si direct cu ia in agnolotti.


Crema de Salvie






1/3 de cup de frunze mai mari de salvie se blanch (oparite in apa cu sare) timp de doua minute dupa care se pun in apa rece.


Se pun intr-un blender si se proceseaza pina s-au tocat.


Cate un cup de Creme Fraiche si Beurre  Monte ( unt emulsificat ) si sare dupa gust, se incalzesc la foc mic pina este fierbinte, dar nu fierbe.


Cu blenderul pornit, se adauga si lichidul asta si se proceseaza bine.
Dupa pasul asta, crema a capatat un verde... de-ti venea sa-l mananci, nu alta :)


Sosul se strecoara print-o strecuratoare fina intr-o cratita. 


Pastele se fierb ca si data trecuta, patru sau cinci minute in apa sarata usor. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se  adauga in cratita cu sosul, care intre timp s-a pus la foc mic.



Intr-o tigaie mica se prajesc doua lingurite de unt, pina devine maroniu.


In alta tigaie mica se prajesc frunzulite mici de salvie pina devin crocante, dar nu-si schimba culoarea.




In poza asta puteti sa vedeti si citeva care au fost prajite un pic mai mult decat trebuia :)


Se taie patru felii de prosciuto in feliute subtiri... si cam atit !!


Fiecare portie primeste cate opt agnolotti cu sos, se pun citeva picaturi din untul prajit, se presara niste prosciuto pe deasupra si se decoreaza cu citeva frunze prjite de salvie


Rezultatul este o minune.. efemera bag eu eseama ca a disparut rapid de prin farfurii :)







Bunaaaa si relativ usor de facut. 
Eram cit pe ce sa zic ca a fost si rapida, dar uitindu-ma la timpul la care am facut pozele, prima poza a fost facuta la 2:16 pm si ultima la 6:55 pm :). Asa ca nu mai zic si treaba cu rapidu :)

Share this post

20 comments

  1. Cu siguranta un deliciu iar prezentarea minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmm...nice...vad ca incet, incet te specializezi in Italian cuisine ;). Arata super delicios .

    RăspundețiȘtergere
  3. Crocantul ala din frunze de salvie ,incununeaza o "Opera de arta ,gust si arome " . :)
    Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  4. Se apropie pranzul si nu mai pot de foame uitandu-ma la pozele tale. Cred ca preparatul a fost minunat, nu stiu partea cu sosul de salvie, ca n-am mancat ever, dar merg pe mana ta si cred ca e bun. Delicios preparat, super poze!

    RăspundețiȘtergere
  5. Prezentare impecabila, iar gustul cred ca e divin!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @FLORY - Merci. Decliciu de nu se poate :)

    @Diana - Merci. Inca doua si am cam terminat cu partea Italiana a cartii :)

    @Lia - Wow.. Merci

    @Poliana - Merci. Nici eu nu am mai incercat inainte sosul asta si salvia o folosesc destul de rar.. dar a fost buuun :)

    @DiaMar bucataria galbena - Merci. Exact.. buuun :)

    @Adela Zilahi - Merci. A fost delicios

    RăspundețiȘtergere
  7. La cum arata , vreau doua portii !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Fain arata! Nu ma impac eu cu sosul acela dar pt iubitori cred ca e o reteta tare faina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Delicioasa mincarica, iar prezentarea e de nota 10... Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  10. Rezultatul este cu siguranta o minune si pt privire dar si pt papilele gustative :))
    Ma uit si inghit in sec...bine ca nu-s insarcinata ca era grav de tot :))

    O zi frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca-i mai lauzi atat, tre sa ma apuc si eu...iar cu salvia am si eu o problema, dar daca zici ca-i deosebita, merita incercat! Arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. @catkitchen - Merci

    @Timea - Merci. Am mai avut oameni la masa care au avut retineri.. pana au gustat :)

    @Daniela - Merci

    @Danutza - :). Merci

    @VIVIANA - Merci. Nici eu nu ma onor dupa salvie. DUpa ce o fierbi doua minute, ii dispare tot gustul ala puternic si ramane ceva mai subtil

    RăspundețiȘtergere
  13. O reteta foarte pe gustul meu...relativ simpla si rapid de facut!O voi trece in caiet :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna salva,im place!Si ca atare mi-am pus un ghivecel sa am proaspata!Minunata reteta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Prezentarea ca de obicei de nota 10!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata criminal de bine!! mai ales din ce zici tu acolo, deja imi ploua in gura. cred ca peste un punct ma rasfat si eu cu reteta de mi-ai trimis-o. multumesc tare!

    RăspundețiȘtergere
  17. @simplu si bun - Merci

    @TeoBucatar - Merci. Si eu am un ghiveci cu salvie :) A stat toata iarna afara si tot a iesit in primavara

    @Haplea - Merci

    @Antonina - Merci. Spor la treaba :)

    @Maya - Merci

    @Mihai - Big Merci

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top