Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, mai 13, 2013

Eric’s Staff Lasagna


Dacă vreți sa vedeți dacă un restaurant își respecta angajații,  nu cred ca este modalitate mai ușoara decât sa întrebați dacă angajații mănâncă în restaurat sau nu.

Preparatul de fata nu se gaseste pe meniul The French Laundry. Este una din mâncărurile preparate zilnic pentru angajați.

La un moment dat am cercetat un pic mai mult domeniul asta și mai toate mâncărurile preparate pentru angajați trebuie sa se pregătească relativ usor, sa fie gustoase și sa incorporeze resturi de ingrediente din preparatele principale ale restaurantului.

Pentru cine este curios, exista cărți de rețete numai cu rețete pentru "staf meals".

Sosul


Se încălzește uleiul într-o cratița de fonta. Se adaugă ceapa și usturoiul și se prăjesc pana devin translucide.
Se adaugă sosul de roșii și se se tine pe foc pentru încă 10 minute, amestecând din când în când


Se adaugă roșiile și se amesteca bine.


De aici se poate continua pe doua direcții diferite, în cuptor, durează mai mult dar nu-i dai nici un fel de atenție, sau pe aragaz,dureaza jumătate din timp dar trebuie amestecat în permanenta.

Pentru ca am vrut cât mai puține complicații, am ales metoda cu cuptorul.
Se încălzește cuptorul la 160 C. Se acoperita cratița  cu un capac făcut din hârtie de pergament și se da la cuptor pentru 3 pana la 4 ore. Când o sa fie gata, sosul trebuie sa fie gros și toată compoziția s-a redus la aproximativ un litru.

Dupa ce se scoate din cuptor, se adaugă oregano tocat mărunt.


Umplutura



Într-un castron mai mare se amesteca ricotta si ouăle pana s-au incorporat bine după care se adaugă pătrunjelul tocat, sare și piper.


Foile de lazania și mozzarela


Urmăriți instrucțiunile de folosire de pe pachetul cu foi de lazanie. Unele se fierb, altele nu.
Pe astea folosite de mine, le-am fiert putin.

Asamblare:

Se pune un strat subțire de sos de roșii pe fundul tăvii.


Se acoperă cu un start de paste. Peste paste se pune un start de ricotta, cam jumătate din compoziție.
Se acoperă cu încă un start de paste.

Următorul start este un start cu sos de roșii ( tot sosul, mai putin o cana pe care o sa-l folosim mai târziu)

Urmează încă un start de paste



Urmează un start cu restul de ricotta.
Se pune ultimul start de paste, peste care se pune cana de sos oprita mai sus.


Deasupra se presară mozzarela rasa


Se tine în cuptor intre 45 de minute și o ora, pana mozzarela devine aurie. La mine a trecut putin  de faza asta, dar nu suficient de mult cât sa o treacă la capitolul dezastre :)




Share this post

26 comments

  1. asteptam de mult reteta asta...arata mai bine a ta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Grovav arata,cu siguranta am s-o testez si eu,mai ales ca e fara carne!O saptamana minunata sa ai ! :>)

    RăspundețiȘtergere
  3. N-apuc bine sa deschid ochii, ca imi apare bunatatea asta in fata. Ma faci sa salivez de la prima ora. ;;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place ce-ai facut tu aici (o). In ultima vreme sunt tot mai atrasa de variantele de lasagna fara carne si asta suna bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata delicios! O reteta ce trebuie incercata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a lasat gura apa de la ce-am vazut. Vrei sa o fac si eu in weekend dar inainte de asta, o intrebare - foile de lasagna se fierb inainte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci.
      Da, foile le-am fiert pentru ca asa zicea pe pachet.
      Dacă-mi trimiți un email la thewanderingoltean@gmail.com , o sa-ți trimit o copie a rețetei

      Ștergere
  7. Imi ploua in guraaaa!! Ce ma fac acum?! Hai bine, mai beau un pahar cu apa.. Vrei o branza proaspata de oaie? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci.
      O lazania cu brânza proaspăta de oaie... asta da idee :)

      Ștergere
  8. Delicios! Pur si simplu... un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata superb :0 Dar nu e cam mult 3, 4 ore la cuptor? De ce trebuie lasat asa de mult? Mai ales daca fierbi foile de lasagna inainte... Eventual doar asa sa o lasi acolo, cu focul stins, ca nu se atinga nimeni de ea :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3 ,4 ore în cuptor este pentru sos, ca sa ajungă la o consistenta groasa și delicioasa. Nu am încercat sa vad ce se întâmpla dacă nu îl țin trei ore în cuptor. Bănuiesc ca o sa fie mai lichid decât trebuie?

      După ce sosul e gata, lasagna o sa stea în cuptor în jur de 45 min

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. :)... Pai exact gustul sa-l las la o parte :)
      Gustul a fost surprinzător de bun. Sosul de roșii a fost senzațional. După cât a fiert el acolo în cuptor, nici nu putea sa fie altfel.
      Ricotta cu oua, pătrunjel și mozzarela... mai mult dacit super. Au dat o consistenta dulce și cremoasa.

      Concluzia, știu ei de ce o fac, e buna rău :)

      Ștergere
  11. Asta e o reteta buna pentru studenti. Cu prima ocazie si primele rosii din gradina o incerc!

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top