Searching for culinary perfection, one recipe at the time

marți, aprilie 15, 2014

Thornton's - Dublin - Restaurant Review


Un al doilea titlu pentru postul asta ar putea foarte bine sa fie: First class dining in Dublin.
Una din surprizele mele mai mult decât plăcute, în mini-vacanta din Dublin, a fost sa descopăr ca poți sa mănânci în orașul asta la fel de bine sau sofisticat ca în orice alt oraș cu pretenții.

Restaurant cu o stea Michelin, este situat la etajul unu al hotelului FitzWilliam din Dublin. Cum s-a nimerit sa stam în hotel, nu a fost greu sa ne hotăram sa-l vizitam.

Vizita la restaurantul asta, din motive pe care o sa încerc sa le descriu mai jos, a fost una memorabila. Cu siguranța ca o sa-mi amintesc cu drag de locul asta iar bucătarul, Kevin Thornton, a devenit unul dintre preferații mei.

Faptul ca trei dintre cei patru sau cinci ospătari ai restaurantului s-au nimerit sa fie romani, a adăugat substanțial la culoare :).

Pe scurt, mâncarea a fost superba, reușind sa surprindă. Fiecare fel de mâncare a fost servit și explicat de către Kevin Thornton in persoana, iar serviciul a fost impecabil.

Vinurile recomandate de somalier au fost și ele delicioase, dacă pot sa zic asta despre vin.

Kevin Thornton este un tip foarte impresionant sa-l asculți, vorbește cu o pasiune care e aproape intimidanta. Fiecare fel de mâncare are motive foarte bine stabilite sa existe în forma aleasa de el.
Dupa cum ne-a zis romanul de acolo, de doua ori pe săptămâna pleacă la plimbare  prin pădurile din jurul Dublinului și se întoarce cu ciuperci, plante și flori pe care le folosește la gătit în următoarele doua sau trei zile.

Selecția de pâine nu a fost foarte mare, dar fiecare bucățica a fost foarte gustoasa și  a fost greu sa refuz încă una după ce am mâncat patru sau cinci. Pâinea este făcuta zilnic în bucătăria restaurantului


Inițial, băiatul din Balș ( cred...) a încercat sa ne prezinte fiecare fel, împreuna cu toate componentele de rigoare, în romanește.
A fost haios pentru ca a urmat ceva de genul:
Iepure cu piure de... cum ii zice la lemongrass in romaneste? Dar consomme cum ii zice?
După vreo doua încercări de genul asta, am căzut de acord ca e mai ușor pentru toată lumea sa o trecem pe engleza când ne descrie mâncarea :)

Ce urmează estre o combinație intre tasting menu ales de trei dintre noi si un al patrulea a la carte.

Ceea ce urmează poate fi deasemenea un exemplu perfect de ce restaurantele nu vor ca clienții lor sa le fotografieze mâncarea. Pozele au ieșit jalnice. Din cauza de lumina proasta, majoritatea au ieșit mișcate, care mai de care :(

Roast Breast of Wood Pigeon, Carrot Puree, Rosemary Polenta
Bere Island King Scallop, Painted Plate, Sea Urchin

Felul asta de mâncare a venit în doua parți. Prima parte a fost scallop crud, nepregătit.


A doua parte a fost prăjit.
Si prima și a doua parte au fost superbe. Cred ca e prima data când mănânc scallop crud.
Ca sa folosesc descriere făcuta de Kevin Thornton:
The taste was sublime, elegant, slightly sweet but pure and uniqueNoisette of Comersgh Mountain Lamb, Carrot Puree, Primerose, Wild GarlicFillet of Atlantic Red Mullet with Cockles, Saffron and Lemongrass consomme
O supa delicioasa cu un peste gustos, un fel de palete cleanser.Roast Loin of Sika Deer, Sweet Potato Gnocchi, Valrhona Sauce 
Pregătit la perfecție și cu o consistenta de vis. Combinația dintre ciocolata amăruie și carne a fost inedita și surprinzător de buna. Nu mănânci foarte des combinația asta, cel putin nu eu :)Thornton's Chocolate Creme Brûlée , Coconut Bubbles
Cu siguranta una dintre cele mai originale Creme Brulée Passion Fruit and Blood Orange wrapped in White Chocolate
Cand am intrebat daca se poate sa fac o poza cu the Chef, a lăsat omul ce avea de făcut prin bucătărie și am mers în locul lui preferat din restaurant de făcut poze.


Când am întrebat de un meniu semnat, nici o problema. S-a întors cu patru, câte unul pentru fiecare.
Dupa care s-a întors și cu o coperta de meniu semnata, Just in case you collect them. Now I do :)

Nu știu cât de curând o sa ajung înapoi în Dublin dar când o sa se întâmple, cu siguranța o sa-i calc pragul și o sa-i încerc creațiile încă o data.

Si la sfârșit, un mini-review de la Andrei :)

I thought the whole course was very appealing not only taste wise, but also visually. 
Even small things such as the different types of bread given pre-meal and stone plates helped to surprise me in every twist and turn I went through while eating here. 
The food was extremely delicious, and it was extremely unique. 
To put it simply, it gave my taste buds a sensation of a lifetime.


Share this post

1 comments

  1. Excelent totul! Incet incet vad ca ai inceput sa colectionezi si poze cu chef faimosi din intreaga lume.
    Hristos a-nviat!

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top