joi, septembrie 13, 2012
Double Rib Lamb Chops with Cassoulet of Summer Beans and Rosemary
Pe romaneste, cotlete de miel cu mancare de fasole. Mai precis mancare facuta din sase feluri diferite de fasole. Fasole boabe proaspata (fava si soia ) si uscata ( cea din poza de mai jos ) plus fasole pastai, verde si galbena
Se intampla ca imi place foarte mult carnea de miel asa ca preparatul asta a fost super pentru mine. Si se mai intampla ca imi place friptura de miel medium rare, adica aproape nefacuta la mijloc. Reteta asta este exact asa.. pe sufletul meu.
Doua feluri de fasole uscata, se lasa peste noapte in apa la inmoiat
A doua zi se arunca toate pielitele care s-au ridicat deasupra
Se pun in doua craticioare separate cu apa cat sa le acopere cel putin 5 cm si se aduc la fierbere. Se arunca toate boabele si pielitele care se ridica la suprafata plus apa si se tin sub robinet sub apa rece pana se racesc.
Se fierb inca o data in supa de pui si apa cit sa le acopere cu 2.5 cm, plus cate o bucata de praz taiat de 5 cm, o bucata de morcov si o bucata de ceapa.
Se aduce la fierbere la foc mic si se tin asa pentru o ora, pana sunt fragede. La fel ca si inainte, tot ce se ridica la suprafata se arunca.
Pentru miel.
Se leaga cotletele de miel ca mai sus ca sa-si pastreze o forma uniforma. Dupa ce se asezoneaza cu sare si piper se lasa la temperatura cameri pentru o ora.
Intr-o tigaie pusa pe foc mediu spre puternic, se prajesc cotletele in ulei, cate trei minute pe fiecare parte, plus inca un minut sau doua pe partea cu ata.
Se arunca uleiul so se pun in tigaie 30g de unt si cu o lingura se acopera bucatile de cane cu unt topit.
Se pun feli de usturoi si cimbrisor pe carne si direct in cuptorul incalzit la 175C pentru patru minute. Dupa patru minute, carnea o sa fie medium rare adica cam nefacuta la mijloc. Daca ajungeti sa faci reteta si vrei carnea mai pregatita, mai tineti-o in cuptor ceva mai mult timp.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa carnea pentru trei sau patru minute sa se "odihneasca".
Pentru mancarea de fasole
Fasolea proaspata, verde si galbena, boabele proaspete de fava beans si soia se fieb in apa sarata pana devine frageda si se raceste in apa cu gheata. Fasolea galbena si verde se taie in bucati de 2.5 cm.
Reteta foloseste un "Quick" Lamb sauce ( care numai rapid nu este ) si care este ultra asemanator cu sosurile facute la retete mai vechi
Jumatate din sos se pune peste cele sase tipuri de fasole impreuna cu unt, romburi din rosii, brunoise , sare si piper iar cealalta jumatate se reduce pana devine un sos gros
Rezultatul final... Wish you were here
Se presara farfuria cu ulei de rozmarin.
Parte din secretul retetei este ca toate cele sase feluri diferite de fasole sa fie pregatite pana ajung la aceasi consistenta
Nu imi place carnea de miel insa cum e prezentata aici...mi s-a facut pofta! :))
RăspundețiȘtergereArata foarte bine felul asta de mancare!
Week-end frumos sa ai!
superrrrr
RăspundețiȘtergerearata criminal, cred ca si deliciossss
Respectele mele, Cornel!
RăspundețiȘtergereCe buuuun.... :)
RăspundețiȘtergereSotul meu este mare amator de carne de miel.I-a placut tare mult cum arata preparatul.
RăspundețiȘtergereNo comment...inghit in gol si visez la un business trip peste ocean!
RăspundețiȘtergereJos palaria...ce sa mai zic!:)
RăspundețiȘtergereNu sint prietena cu carnea de miel dar arata foarte apetisanta!Nice job!O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereVai ce-mi place si ce pofta mi-ai facut de mielusel !! ;) Prezentarea e impecabila, bravoo!!!
RăspundețiȘtergerewow, ce bine arataaaaaa!
RăspundețiȘtergereSalutari si cele mai calde urari!
O prezentare ca la carte!!
RăspundețiȘtergere@Alina C. - Merci
RăspundețiȘtergere@Cătău - Multumesc
@Mihai - you're too nice :)
@Diana - Merciiii :)
@DiaMar bucataria galbena - Merci. Stie el ce stie :)
@im - abia astept business trip-ul ala
@simplu si bun - Merci frumos
@Paradis - Merci
@Emily - Merci
@Haplea - Multumsc