vineri, septembrie 07, 2012
A Happy Oltean
Ok.. da pe dinafara, nu o mai pot tine inauntru, trebuie sa o raspandesc... despre bucuria de pe capul meu vorbesc bre, ce v-ati inchipuit, nimic altceva.
Astazi m-am intilnit cu cineva pe care il admir mult de tot! De cine vorbesc? Pai daca mi-ati citit blogul asta macar de doua ori, ar trebui sa stiti :). Vorbesc de chef Thomas Keller, propretarul la The French Laundry si autorul cartii cu acelasi titlu, carte din care fac eu preparate de zor .
Institutul Culinar din NY, unde am mai fost cand m-am instruit in cutite si sous vide, a organizat un seminar la care invitatul a fost.. hai ca trebuie sa stiti deja :) ... Thomas Keller
99% din audienta au fost studenti de la institut si care visau ei, poate poate, il impresioneaza cumva pe chef si poate se se trezesc angajati la The French Laundry. Asta mi-am inchipuit eu ca ei saracii nu au zis nimic :)
A fost o ora si jumatate care a trecut repede rau de tot. Ora si jumatate in care chef Keller ne-a vorbit despre ce crede el ca este important ca chef, despre ce il motiveaza sa redescopere perfectiunea, sau cel putin sa fie perseverent in incercari. Despre ce crede el ca sunt sfaturi bune pentru viitori chefs, "rabdare si perseverenta" printre altele. Si aici m-am bucurat asa un pic... ca nu ma pricep eu la bucatarit ( si asta nu e modestie ca sa primesc... Lasa bai ca te pricepi... chiar nu ma pricep ) , ca rabdare si perseverenta am cu caruta :). Incearca in fiecare 'astazi' sa fi putin mai priceput decat 'ieri'. Ideea lui este ca foarte putini sunt cei care reusesc sa fie astazi mult mai buni decat au fost ieri.
Seara s-ar fi terminat perfect daca in timpul prezentarii nu mi-as fi data seama ca... am uitat aparatul de fotografiat acasa!!!
How is this possible!!!! Idiot!!!
Mi-a venit sa plang instantaneu si sa-mi trag palme, multe de tot.
De voie de nevoie, am facut poze cu blackberry-ul din dotare si bineinteles ca au iesit crap! Bleah!
La sfirsit a petrecut niste timp sa semneze carti, daca au oamenii ( si eu aveam Yeyyy!!! ).
Cand a semnat-o pe a mea, i-am spus ce fac eu cu cartea lui, m-a felicitat, m-a intrebat cum ma descurc si a acceptat sa faca o poza cu subsemnatul :).
Ma pregatisem de acasa sa-i arat vreo doua poze pe iPad cu preparate, dar m-am emotionat si am uitat. Mi-am adus aminte cand eram deja in afara cladirii :)
Anyway, chiar cu micile peripetii, a fost o seara perfecta. Omenirea are un Wandering Oltean un pic mai fericit azi :)
Daca va intrebati cumva ce a scris, ca eu m-am intrebat si mi-a luat un pic sa ma prind :)
"It all about finesse"
Felicitari, Cornel! Si spor la bucatareala!
RăspundețiȘtergereUaaaau! Bravo tie! Inteleg foarte bine toate emotiile pe care le-ai avut. Sa-ti intalnesti idolul nu e putin lucru. Ma bucur tare mult pentru tine :)
RăspundețiȘtergereFelicitari! De acum vei avea si mai mult spor cand vei vedea autograful pe carte!
RăspundețiȘtergereWow ce de emotii trebuie ca ai incercat...ne bucuram sincer pentru tine ca ai avut sansa sa-ti intalnesti "zeul"!
RăspundețiȘtergereE mare lucru sa ai rabdare si perseverenta, nu sunt multi care se pot lauda cu asemenea calitati...felicitari!
Mă bucur pentru tine, cred că te-ai fâstâcit rău în preajma domnului... oricum are cine admira pozele cu preparatele
RăspundețiȘtergereLa mai multe întâlniri interesante...
Felicitari din inima! Ti-ai vazut visul cu ochii, deci...io zic sa nu te trezim, ca sa nu te speriem ;-) Mi-a placut ca ai reactionat ca un indragostit ;-) Oricum, nu ai visat, autograful exista...dupa semnatura, zici ca e un zeu!
RăspundețiȘtergerefoarte frumos! Spor in continuare si tine-o tot asa!
RăspundețiȘtergereFelicitari,felicitari,felicitari!
RăspundețiȘtergereMult spor in continuare.
Toate cele bune!
Ce cool!!!!!!! Bravo Chef ! Asta da motivatie. Spor la gatit si nu-l dezamagi ;)
RăspundețiȘtergereFelicitari, Cornel!!! Suntem mandri de tine!
RăspundețiȘtergereC-o lacrima in coltul din drepta al ochiului stang iti urez si eu falicitari, that must have been awesome !!!
RăspundețiȘtergereFelicitãri!!!nu te mai gandi la aparat, ai avut un timp minunat si asta nu vei uita :)
RăspundețiȘtergereMa bucur extrem de mult!
RăspundețiȘtergereAm programat publicarea unui post automat pentru data de 14 septembrie.
Il ador deja pe THomas KEller!
@Mihai - Merci
RăspundețiȘtergere@Brindusa Scheaua - Merci frumos. Magda ( sous chef-ul meu de nadejde :) ) a prezis ca o sa ma emotionez, dar eu am zis .. du-te bai... Si bineinteles ca m-am emotionat de nu am mai stiut de mine :)
@Irina (Bucataria Irinei) - Merci. Ai dreptate :)
@simplu si bun - Merci. Totul a fost OK pana am ajuns sa vorbesc cu el :) De acolo, a fost 'mostly downhill' :)
@Cătău - Merci frumos!
@Liana10 - Merci tot din inima :).
@Emily - Merci.
@DiaMar bucataria galbena - Merci, merci, merci :)
@Diana - Merci. O sa ma straduiesc!
@Miruna - Merci :). Onorat!
@rookiefood - Multumesc. Adevarat awesome
@Ramona Alina - Merci! Asa este, a fost important ca am fost acolo. Dar tot trebuia sa fiu atent si sa am si eu niste poze mai decente :)
@Any - Merci frumos. Poti sa fi sigura ca o sa fie direct pe blog la tine pe data de 14. M-ai facut curios :) Foc!
Nimic nu e imposibil , trebuie doar sa stii sa-ti doresti ceea ce te face fericit , iar momentul vine !!! Felicitari ptr tot ceea ce faci , se vede de la o posta ca pui atat pasiune !!!
RăspundețiȘtergereEi da, asta da fericire.Cred ca fiecare din noi ne-am dorii la un moment dat o astfel de fericire, eu una da.
RăspundețiȘtergere@catkitchen - Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!
RăspundețiȘtergere@johanna - Merci!
Ce frumoooosss!!! Felicitari maxime! Bine ca ai pozat cu BB, ca de-l uitai si pe ala acasa, sigur îti dadeai vreo doua palme peste ceafa!
RăspundețiȘtergereBai, si sa scrie frumos, stie Chef-ul asta!
you're living the dream :) bravo!
RăspundețiȘtergere