Cititi pe propria răspundere. Prima parte a reţetei este destul de neplăcut de urmărit
Încă una din reţetele unde rezultatele au fost foarte contestate.
Personal, mie mi-a plăcut foarte mult. Una dintre favoritele mele pînă acum.
Magda a mîncat-o ca sa arate suport si un pic din obligaţie si a sugerat... poate ar fi bine sa nu o mai fac alta data.
Copiii au cercetat-o din toate unghiurile, au încercat-o puţin, după care au declarat "it sucks". Ca sa fiu cinstit, nu au zis-o ei chiar pe fata.
Personal nu-mi place lobsterul. Pînă acum nu m-am prins de unde vine fascinaţia pentru animalul asta. Mă refer în principiu la lobster făcut aburit si servit cu unt topit. L-am încercat de nenumărate ori si am fost mai mult decît neconvins de fiecare data.
Situaţia s-a schimbat radical după ce l-am încercat preparat ca în reţetă de mai jos. Magnific!!! Cel puţin pentru mine!
Si acum partea mai criminală a reţetei...Inca mai aveti timp sa va opriti. Sa nu ziceti ca nu v-am spus!
Ca sa foloseşti lobsteri acasa trebuie sa-i omori personal, sau sa găseşti pe cineva binevoitor care sa o facă pentru tine. În cazul meu, am făcut-o singur si pe ascuns, măcar restul familiei sa nu fie marcată pe viaţa.
Se arunca crustaceele de vii în apa clocotita unde, în functie de mărime, se tin între doua si trei minute.Asa am văzut online ca fac majoritatea.
Ca sa le mai scurtezi chinurile, se sugereaza sa-i omori în prealabil cu un cuţit. Asta a fost metoda aleasă pînă la urma.
După partea cu oparitul în apa clocotita, se rup în bucăţi
Clestii se pun în apa clocotita încă cinci minute
Se scoate carnea din coada
La parte din fata se taie si se arunca carapacea, capetele si antenele. Se curata partea verzuie. Ce ramine sînt picioarele si o parte din corp.
Clestele se scot din apa după cinci minute,
se sparg si de scoate carnea
Rezultatul final
plus partea din fata a lobsterului pe care o sa o folosesc la sos.
Carnea se toacă mărunt
Mise en place pentru Labster Glace
Corpurile de lobster se încălzesc în ulei de canola pînă devin roşii
după care se adaugă rosia, un morcov, thyme si apa.
Se fierbe la foc foarte mic timp de o ora si un sfert.
Se strecoară zeama rămasă
încercînd sa se extragă cît mai mult lichid din părţile solide
Se fierbe pînă se reduce de la doua cani ...la una sau doua lingurite
Ca efecte secundare, mi-a cam curs pe linga lentila un fel de ulei care semana destul de mult cu sosul meu, cam pentru vreo luna, de cite ori faceam poze, si a mai si mirosit a sos de lobster un pic mai mult.
Mise en place pentru umplutura de lobster.
Se amesteca carnea de lobster tocata cu chives tocate mărunt, shalot tocat mărunt, mascarpone, plus o lingurita din Lobster Glace făcut mai sus.
Se adauga sare si piper.
Mise en place pentru Clatite (Crepes)
Se amesteca laptele si ouale dupa care se amesteca faina.
La sfirsit se adaugă untul topit si chives tocate mărunt
Din compozitia asta se fac în jur de 15 clatite.
Cu compozitia de carne de labster se umplu opt clatite.
Se asaza intr-o tava unsa cu unt si se da cu o pensula pe deasupra fiecarei clatite un pic de unt topit
Emulsie de morcov si ginger
Din pacate, din motive necunoscute acum, nu am făcut nici o poza la pasul asta.
Se extrage sucul din cartofi si ginger si se fierbe la foc mic pînă se reduce de la doua cani la o jumatate de cana.
Salata de Frunze de Mazare "Pea Shoot"
Se amesteca flunzele cu ulei de lamiie si sare.
Si acum ... rezultatul final
Credeti-ma pe mine, Magda si copiii nu stiu ce e bun. A fost delicios!!!
În carte nu se cer bulinele din poza de mai jos (care cred ca sînt emulsie de otet balsamic, nu-mi mai amintesc cu siguranta care e originea lor ), dar daca tot am făcut poza, hai sa o arat si pe asta
0 comments