Searching for culinary perfection, one recipe at the time

sâmbătă, februarie 04, 2012

Whole Roasted Moulard Duck Foie Gras with Apples and Black Truffles


Marea majoritate a reţetelor din cartea asta sînt de obicei cu o grămada de ingrediente si cu nenumăraţi pasi si sub-pasi care nu se mai termina...
De data asta, în sfîrşit o reţetă care are doar cîteva ingrediente, se prepara foarte rapid si cu pasi uşor de urmărit. Singura parte mai complicata este preţul :). Costa în jur de $80 un sigur ficat de rata. Cu toate astea, rezultatul este fabulos. Dacă se poate aplica la ceva expresia "se topeşte în gura", cu siguranţa ca reţeta asta este una din participantii cu cele mai bune şanse de a cîştiga.

Din lipsa de organizare, mi-a lipsit un ingredient esenţial, trufa. Asta e trufa ciupercă si nu trufa de ciocolată. Nu rămîne decît sa promit ca o sa o mai fac cel puţin încă o data si sa respect reteta cu sfinţenie.

Preparatul asta, după părerea mea, se potriveste de minune pentru o masa cu prieteni buni. Prietenii trebuie sa fie foarte buni, altfel egoismul din mine mă obliga sa-l mănînc singur, e mult prea bun :-)

Foie Gras scos din punga



Înainte ca ficatul sa fie folosit, trebuie înlăturate cîteva vene care trec prin mijlocul ficatului. Partea asta a fost un pic stresanta pentru ca dacă nu e făcută cu grija, la final o sa fie bucăţi multiple în loc de una singura. Operaţiunea aduce a sculptură în plastelina


După ce se înlătura venele cu pricina, se cresteaza suprafaţa în forma de romburi.


Se prajeste intr-o tigaie foarte încinsa pentru cîteva minute, pînă isi schimba culoarea într-un maroniu delicios.



nu trebuie lăsat prea mult în tigaie pentru ca o sa se transforme tot în grăsime.

Pasul următor este sa stea în jur de patru minute în cuptor cu cîteva fire de thyme puse deasupra.

În timp ce Foie Gras sta în cuptor se pregatesc merele.
În grăsimea care a rămas de la prăjit, se prajesc merele tăiate în bucati împreuna cu chives tocate mărunt. Acum este momentul cînd ar trebuii adaugata trufa feliata.


Si acum gata sa fie servită


Acum, ca sa savurezi cu adevărat foie gras preparat dupa reteta asta, trebuie sa consideri ficat aproape crud ca fiind delicios. La mijloc, ficatul nu este copt aproape de loc.

Ca sa mai zic încă o data ca a fost delicios are trebuii sa mă repet a n-spea oară. Dar trebuie sa o zic, mama ce delicios a fost.


Sfatul meu, cum prindeţi un moment mai deosebit care trebuie sărbătorit de rigoare, foie gras pregătit ca aici nu trebuie sa lipsească.





Share this post

2 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top