Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, februarie 13, 2012

“Cornets” Salmon Tartare with Sweet Red Onion Crème Fraîche

Povestea cu aperitivul asta este în felul următor.

A muncit Noe sa facă arca lui, a strîns toate animalele pămîntului si apoi si-a adus aminte ca nu are nimic de mîncare. Cum nu putea sa comande decît un singur fel de mîncare, sa gîndit el ce sa ia ca sa fie extraordinar de bun, si pînă la urma sa decis la cornetele astea. Atît sînt de bune. Dacă mă gîndesc bine, sînt chiar mai bune decît atît :).

Personal nu sînt mare amator de somon, dar preparat ca după reţeta asta...nu staţi pe lînga mine ca dau din mîini

Daca mergeti la restaurantele French Laundry sau la Per Se - asta este primul lucru pe care o sa-l primiti.

Mise en place pentru cornete

Într-un vas se amestecă făina, zahărul si sarea.

Acum, reţeta cere sa bati untul cu un tel pînă se face ca o maioneză. Din fericire pentru mine, am dat peste un video pe internet în care chef Keller demonstrează reţeta asta. Si în videoul cu pricina, chef Keller foloseşte un food procesor. Bucurie mare !!! . Mult mai uşor asa.

Asa ca se bate untul cu un tel :)


pînă este ca o pastă 




Se adaugă restul ingredientelor


Si cam atît .. aluatul este gata

Semintele negre din poza de mai jos sînt... surpriza... seminţe negre de susan (black sesame seeds).


Acum începe partea cu distracţia. Trebuie tăiat un cerc într-o bucata de plastic cam de vreo 10 cm în diametru.

Gata de treaba 

Folosind forma tăiată mai sus se fac şase cercuri de aluat.

 Pe masura ce am tot făcut cercurile astea, nivelul de expertiză a crescut, asa ca spre sfîrşit am reuşit sa le fac fără sa spoiesc tava prea mult

 Pe cercurile astea se presară nişte seminţe

după care se pun în cuptor pentru vreo 4 minute. Cercurile astea se presupune ca ajung cornete la un moment dat asa ca este crucial sa nu fie lăsate în cuptor prea mult, altfel o sa iasă nişte cercuri tari si frumoase.

După cele 4 minute, cînd cercurile au încă consistentă de clatită, se înfasoara în jurul cornetelor metalice

 

si se bagă înapoi în cuptor pentru încă vreo 3 - 4 minute, pînă devin aurii.

 Cam asa au arătat la mine

 Si se repeta operatiunile de mai sus de vreo treizeci de ori pentru ca este o gramada de coca. Poate nu chiar de treizeci, dar cam asa am simţit eu după ce mi-am ars toate degetele invirtind la cornete fierbinţi.

Mise en place pentru pasta de somon

 Se toaca somonul foarte mărunt

 după care se amestecă cu cu restul ingredientelor


Mise en place pentru Sweet Red Onion Crème fraîche

 Într-un vas mic se bate crema un minut pînă înceape sa-si tina forma.

după care se adaugă ceapa tocată foarte mărunt plus sare si piper.

 Partea grea a trecut, acum la asamblat

În fiecare cornet se pune puţină crema, după care se adaugă pastă de somon. Somonul l-am adaugat cu o lingurita mai mare si mai rotunda ca sa-i dau o forma frumoasa.

 Pe fiecare cornet se adaugă cite un virf de ceapa verde.. si acum gata de dus la musafiri.

 Din pacate mi-au placut asa de mult ca nu m-am abtinut si le-am terminat singur :(. Musafirii au manincat unt intins pe felii de paiine ... în disperare de cauza.

 

 WOW!!! Daca cumva nu v-am spus, sînt fantastice. Dacă este ceva mai bun decît fantastic, spuneti-mi ... ca sa schimb adjectivele.



Share this post

1 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top