Searching for culinary perfection, one recipe at the time

duminică, februarie 05, 2012

ÎLE FLOTTANTE: Slow-Baked Meringues with Crème Anglaise and Bittersweet Chocolate

Yummy!!!

Cuvîntul care-mi vine în minte cînd mă gîndesc la prăjitura asta este "exquisite". Google Translate zice ca asta se traduce în: rafinat, excelent, splendid, ales, extrem de fin, adorabil. Fara nici un fel de exagerare, toate traducerile astea se aplica de minune!

Reţeta este clasica reţetă franţuzească "Ile Flottante" rafinata un pas mai departe, se adaugă o crema de ciocolată înauntru plus o "salată" de ciocolată deasupra

Meringues


Galbenusurile nu au ce cauta aici, albuşurile si zahărul sînt suficiente pentru bezea, dar alta poza nu am aşa ca folosim ce avem...

Într-un vas metalic, pe baie de apa, se bat uşor albuşurile si zahărul pînă compozitia se încălzeşte si zahărul se dizolvă complet.




Se transfera in mixer unde se bat pina se face o spuma moale.
Compozitia se transfera in sase vase mici. Nici de data asta galbenusirile nu au ce cauta in poza... dezorganizare mare!


Se pun într-o tavă în care s-a  pus apa fierbinte, se acoperă cu folie de aluminiu, si se tin în cuptor la 120C pentru 20 de minute.

După asta se pun în frigider pentru o ora.

Chocolate Mousse

Ciocolata tocată mărunt



Se încălzeşte o parte din heavy cream si se toarnă pete ciocolată


se amestecă pînă ce ciocolata se topeste


Restul de heavy cream se bate pînă începe sa se transforme în friscă si se adaugă în crema de ciocolată împreuna cu puţină meringue care sa păstrat de la primul pas


Se amestecă pînă se omogenizeaza


Din mijlocul fiecărei forme de bezea se înlătura suficientă bezea cît sa mai rămînă în jur de un centimetru de meringue pînă la margine.


Bezeaua se tine în frigider cel puţin o ora. Eu am ţinut-o peste noapte.

Creme Anglaise.


Asta e reţeta clasică de Creme Anglaise. Din păcate nu am nici o poza la pasul asta, cu toate ca am făcut prajitura asta de trei ori. Rezultatul final la crema asta



Chocolate Tuiles
Aici am avut fun. Scopul este sa faci discuri de ciocolată mai subţiri de un milimetru, dacă mă gindesc bine, mai subţiri de jumătate de milimetru.


Se taie un cerc într-o bucata de plastic foarte subţire.
Într-o tavă în care s-a pus un Silpat, se foloseşte forma asta ca sa se facă sase discuri. Discurile se tin în cuptor pentru opt minute la 175 C.

Am încercat sa fac o poza la discul asta dar toate pozele au ieşit groaznic de nefocusate. Din toate pozele astea, asta este care a ieşit cea mai bine.


Chocolate Salad
La pasul esta este nevoie de un bloc de ciocolată din care sa se taie bucati de ciocolată care ar trebui sa arate ca nişte frunze. Cum eu nu am avut blocul de ciocolată cu pricina, am folosit ciocolată normală din care am cioplit nişte bucatele. În poza din carte, partea de ciocolată este cam jumătate din mărimea bezelei. Din lipsa de blocul mai sus numit, dupa cum o sa vedeti mai jos, mie mi-a iesit altfel :-)
Peste ciocolată se pune ulei de mentă si Fleur de sel (nişte sare de mare dintr-o anumită parte a Franţei).

Pentru ulei de mentă am folosit mentă din producţia proprie



Frunzele de mentă se oparesc după care se pun în blender împreuna cu ulei de canola. Se tin în frigider peste noapte după care se strecoară numai uleiul care o sa aibă o culoare vibrantă verde.

Cînd toate părţile astea sînt gata, urmează ansamblarea



Si acum amigos... rezultatul muncii



Ca sa termin pe aceiasi nota cu care am inceput,

Yummy!!!




Share this post

2 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top