Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, iunie 18, 2012

Ashed Chevreaux with Slow-Roasted Yellow and Red Beets and Red Beet Vinaigrette


[Later Edit]
Reteta asta participa la Dulce Romanie – Provocarea lunii Iunie 2012

Dupa esecul total pe toate fronturile de la Whipped Brie de Meaux en Feuilleté with Tellicherry Pepper and Baby Mâche, se intimpla ca urmatoare reteta cu brinza sa fie un sucess rasunator, asta asa ca sa-mi mai aduca inapoi un pic de incredere :)

Brinza de capra cu cenuse ( ca asa cere reteta ) a avut un gust de sarbatoare si inca ceva pe deasupra. Combinata cu sfecla coapta la cuptor plus un pic de verdeata si reductie de suc de sfecla cu otet au fost perfecte impreuna.
Cu toate ca trebuia sa fie musai brinza din Franta,  toate incercarile mele sa dau peste niste brinza din asta prin imprejurimi au esuat. De nevoie am cumparat una facuta local, si substiututia a fost pe masura.

Din impuls si din cauza ca reteta totusi cerea brinza de capra din Franta, cum nu am stiut cum o sa fie branza americana, am cumparat si o branza de capra dar fara cenuse, meritul ei fiind ca era facuta acolo la mama ei in Franta.


Stiu ca exita 5000 de brinze si surori de brinza, dar daca in pelegrinarile voastre dati cumva peste branza asta frantuzeasca, faceti-mi o placere si cumparati-o, asa macar o data. E bunaaaaaa

Pentru reductia de sfecla cu otet de vin rosu, se scoate sucul de la o jumatate de Kg de sfecla rosie



Sucul de sfecla se aduce la fierbere usoara si cind incepe sa faca fierba se adauga o lingurita de otet de vin rosu.


Se reduce pina ajunge la consistenta de sirop.

doua sfecle rosii si doua galbene de marime mijlocie se infasoara separata in folie de aluniniu si se dau la cuptorul incins la 150 C pentru 2 ore, pana  devin moi.


Dupa ce s-au curatat de piele...

Sfecla galbene se taie in rondele groase de 3 mm dupa care se taie cercuri cu diametrul de 5 cm.
Sfecla rosie se taie in batoane groase de 3 mm si lungi de 2.5 cm


Intre timp, pulpa rezultata de la extractia de suc, se pune pe un servetel si se tine in cuptorul cu  microunde pentru 30 - 40 de minute, pina s-a uscat complect. Se trece prin risnita si se pastreaza pulberea rezultata pentru decorat.


Se pun niste puncte din reductia de suc de sfecla pe marginea farfuriei
La baza se pune un disc de sfecla galbena peste care se pun sase batoane de sfecla rosie plus inca un disk de sfecla galbena.

Peste turnuletul asta se pune o bucata de brinza
Se presara niste pulbere de sfecla prin farfurie

In reteta se cere frunzulite de sfecla pentru salata dar nu am gasit asa ceva oricit m-am dat eu peste cap asa ca am folosit altceva

Ca sa-mi strice un pic planurile, acelasi vant care mi-am zburat piperul proaspat rasnit din reteta  Whipped Brie de Meaux en Feuilleté with Tellicherry Pepper and Baby Mâche s-a straduit si mi-a facut paraf si aranjamentul meu de pulbere de sfecla :)

Cu Cypress Grove Chevre Humboldt Fog (USA)



Cu Le Chevrot (Franta)

Vantuleeeee... ca-mi faci tu mie



Asta este pentru prietenu' fotograf C. ( numele rimeaza cu caluţ, ca sa nu fie incurcaturi  :) ) care o sa-mi atraga atentia din motive de critica constructiva :). Ori am o problema cu lentila ori a fost murdara ca bag sama sunt niste artifacte ciudate in pozele finale.
Aproape toate pozele finale din postul asta au niste artifacte artefacte ( exista cuvintul asta in limba Romana sau il inventez pe loc :) ) ciudate ( de ex. im ultima poza,  in partea de sus a pozei).
Dupa tot feluri de cercetari online, am descoperit ca de fapt eu am nevoie o caciulita (hood) :) pe lentila asa ca mi-am cumparat un hood si un filtru polarizant. Sper ca o sa mi se rezolve problemele cu astea
Share this post

27 comments

  1. imi place si pare usor de facut…branza promit sa cumpa la vara cand ajung in Franta.

    Stecla galbena: nu imi aduc aminte sa fi mancat/vazut vreodata ! O as ma uit mai atent cand merg la piata…

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow! Nice dish. Imi place ce vad. Nici eu nu am vazut sfecla galbena, o sa fiu mai atenta next time cand merg la piata. Branzica sigur imi place. Bravo, chef!

    RăspundețiȘtergere
  3. faina treaba:)

    nu exista artifacte in romana ci artefact.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, as manca-o... ieri! Asa ti-as sugera sa participi cu ea la Dulce Romanie la mine pe blog luna asta! Nu de alta, da'-i prea misto ca sa fie ratata de non-vegetarienii care nu-si imagineaza cum arata un preparat veggie de inalta clasa!
    Over and out!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat ii de faina treaba asta dom'le! De sfecla galbena n-am vazut, n-am auzit dar mi-ar place sa rontai o bucata. Cat despre branza, daca o vad o cumpar promit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca vad branza asta, a mea e!
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fantastic asa cum ne-ai obisnuit....;)! Sfecla galbena?! nu am vazut pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  8. O farfurie de nota 10, combinatia cred ca este foarte delicioasa, desi sfecla galbena n-am vazut/mancat pana acum, dar nu cred ca bate departe de sora ei rosie :) Cu alte cuvinte: minunat preparat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Wow, ce-mi place combinatia!! Foarte rafinat si arata minunat!

    N-am vazut pana acum sfecla galbena pe aici :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta e o delicatete si arata de nota 100***.M-as invita la voi cina:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei, branza si eu nu am fost invitat!

    E

    Ps numele rimeaza cu Nurofen

    RăspundețiȘtergere
  12. @Un Oltean - Merci! E si usor de facut si super gustoasa, cu conditia sa alegi o branza buna!

    @Diana - merci! Meritul la sfecla galbena este ca este ... galbena. Altfel este exact ca aia rosie

    @wine and knives - multumim frumos :)

    @Andie Merci! Pai daca ma inviti, e musai sa particip!

    @Antonina - Multumesc! Este prima oara cand consum sfecla din asta alrfel colorata. Este la fel ca si cealalta

    @Any - Merci!!

    @Alice Kitchenette - Multumesc!!

    @Poliana - Merci! Exact, este foarte asemanatoare cu sora ei rosie :)

    @Danutza - Merci frumos!

    @Anonim care rimeaza cu Nurofen - nici nu incep ca cine se scuza se acuza :) O sa-mi rascumpar eu greseala cumva!

    RăspundețiȘtergere
  13. Rafinat si mega delicios banuiesc,as always :)!

    RăspundețiȘtergere
  14. Super combinatie...iar reductia de sfecla rosie cu otet trebuie sa o incerc negresit! O zi frumoasa!Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow...superb si cu siguranta delicios!

    RăspundețiȘtergere
  16. De fiecare data cand intru pe blogul tau raman uimita de aspectul impecabil al farfuriei! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Hmmmmm , sfecla galbena nici eu nu am vazut , dar cu siguranta as papa !! Combinatia ta mi se pare super , iar prezentarea imi place la nebunie !!!! Bravooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ha! sfecla galbena? Cam ce gust are? Trebe sa fac rost neaparat,cu toate ca pe la noi nu e asa ceva. In we o sa fac negresit reductia de sfecla rosie, cu sfecla din gradina personala :)
    Ca de obicei, mi-a ploacut tare mult mancarica ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Cu "artefacte" sau nu, poza arata ca produsul: adica apetisant!
    Care face rima cu...elegant!

    RăspundețiȘtergere
  20. Superba combinatia dintre sfecla si branza, ma tentezi la maxim cu branzica aceea, si nu am in frigi decat albastra :)

    RăspundețiȘtergere
  21. branza de capra...exact pe gustul meu....si sfecla la cuptor...doamne, sa mori si sa invii!

    RăspundețiȘtergere
  22. Minunat!Chiar ma intrebam ce mai pui la cale:)

    RăspundețiȘtergere
  23. @Paradis - Merci! Pai daca se intampla sa te nimeresti pe la tara prin NJ, esti invitata :)

    @FLORY - Merci frumos!

    @simplu si bun - Multumesc!

    @Haplea - Merci! A fost buna ca branza sa nimerit buna :)

    @Top Cuisine avec Lavi - Merci frumos! Incerc si eu :)

    @catkitchen - Merci frumos!

    @Brindusa Scheaua - Multumesc! Sfecla galbena este identica la gust cu aia rosie. Daca o iei din gradina proprie.. pai aia este supe!

    @Lilly - Merci frumos! Pai m-ai facut sa zambesc :)

    @Alina---Explora Cuisine - Merci! Multumesc de vizita

    @ophelia1983 - Merci! you're funny :)

    @TeoBucatar - Mutumesc fain!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce frumos i-aici la tine, ce de bucate alese!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  25. Arata fantastic, ca de atfel tot ce pregatesti! Cîta frumusete poate încînta pupila! Si papila, bineînteles!

    RăspundețiȘtergere
  26. @gaby_d - Merci frumos!

    @Maya - you're too kind :). Merci!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ador combinatiile astea si cand reiese si o reteta simpla e si mai bine.

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top