[Later Edit]
Reteta asta participa la Dulce Romanie – Provocarea lunii Iunie 2012
Dupa esecul total pe toate fronturile de la Whipped Brie de Meaux en Feuilleté with Tellicherry Pepper and Baby Mâche, se intimpla ca urmatoare reteta cu brinza sa fie un sucess rasunator, asta asa ca sa-mi mai aduca inapoi un pic de incredere :)
Brinza de capra cu cenuse ( ca asa cere reteta ) a avut un gust de sarbatoare si inca ceva pe deasupra. Combinata cu sfecla coapta la cuptor plus un pic de verdeata si reductie de suc de sfecla cu otet au fost perfecte impreuna.
Cu toate ca trebuia sa fie musai brinza din Franta, toate incercarile mele sa dau peste niste brinza din asta prin imprejurimi au esuat. De nevoie am cumparat una facuta local, si substiututia a fost pe masura.
Din impuls si din cauza ca reteta totusi cerea brinza de capra din Franta, cum nu am stiut cum o sa fie branza americana, am cumparat si o branza de capra dar fara cenuse, meritul ei fiind ca era facuta acolo la mama ei in Franta.
Stiu ca exita 5000 de brinze si surori de brinza, dar daca in pelegrinarile voastre dati cumva peste branza asta frantuzeasca, faceti-mi o placere si cumparati-o, asa macar o data. E bunaaaaaa
Pentru reductia de sfecla cu otet de vin rosu, se scoate sucul de la o jumatate de Kg de sfecla rosie
Sucul de sfecla se aduce la fierbere usoara si cind incepe sa faca fierba se adauga o lingurita de otet de vin rosu.
Se reduce pina ajunge la consistenta de sirop.
doua sfecle rosii si doua galbene de marime mijlocie se infasoara separata in folie de aluniniu si se dau la cuptorul incins la 150 C pentru 2 ore, pana devin moi.
Dupa ce s-au curatat de piele...
Sfecla galbene se taie in rondele groase de 3 mm dupa care se taie cercuri cu diametrul de 5 cm.
Sfecla rosie se taie in batoane groase de 3 mm si lungi de 2.5 cm
Intre timp, pulpa rezultata de la extractia de suc, se pune pe un servetel si se tine in cuptorul cu microunde pentru 30 - 40 de minute, pina s-a uscat complect. Se trece prin risnita si se pastreaza pulberea rezultata pentru decorat.
Se pun niste puncte din reductia de suc de sfecla pe marginea farfuriei
La baza se pune un disc de sfecla galbena peste care se pun sase batoane de sfecla rosie plus inca un disk de sfecla galbena.
Peste turnuletul asta se pune o bucata de brinza
Se presara niste pulbere de sfecla prin farfurie
In reteta se cere frunzulite de sfecla pentru salata dar nu am gasit asa ceva oricit m-am dat eu peste cap asa ca am folosit altceva
Ca sa-mi strice un pic planurile, acelasi vant care mi-am zburat piperul proaspat rasnit din reteta Whipped Brie de Meaux en Feuilleté with Tellicherry Pepper and Baby Mâche s-a straduit si mi-a facut paraf si aranjamentul meu de pulbere de sfecla :)
Cu Cypress Grove Chevre Humboldt Fog (USA)
Cu Le Chevrot (Franta)
Vantuleeeee... ca-mi faci tu mie
Asta este pentru prietenu' fotograf C. ( numele rimeaza cu caluţ, ca sa nu fie incurcaturi :) ) care o sa-mi atraga atentia din motive de critica constructiva :).
Aproape toate pozele finale din postul asta au niste
Dupa tot feluri de cercetari online, am descoperit ca de fapt eu am nevoie o caciulita (hood) :) pe lentila asa ca mi-am cumparat un hood si un filtru polarizant. Sper ca o sa mi se rezolve problemele cu astea
imi place si pare usor de facut…branza promit sa cumpa la vara cand ajung in Franta.
RăspundețiȘtergereStecla galbena: nu imi aduc aminte sa fi mancat/vazut vreodata ! O as ma uit mai atent cand merg la piata…
Wow! Nice dish. Imi place ce vad. Nici eu nu am vazut sfecla galbena, o sa fiu mai atenta next time cand merg la piata. Branzica sigur imi place. Bravo, chef!
RăspundețiȘtergerefaina treaba:)
RăspundețiȘtergerenu exista artifacte in romana ci artefact.
Doamne, as manca-o... ieri! Asa ti-as sugera sa participi cu ea la Dulce Romanie la mine pe blog luna asta! Nu de alta, da'-i prea misto ca sa fie ratata de non-vegetarienii care nu-si imagineaza cum arata un preparat veggie de inalta clasa!
RăspundețiȘtergereOver and out!
Cat ii de faina treaba asta dom'le! De sfecla galbena n-am vazut, n-am auzit dar mi-ar place sa rontai o bucata. Cat despre branza, daca o vad o cumpar promit!
RăspundețiȘtergereDaca vad branza asta, a mea e!
RăspundețiȘtergereBravo!
Fantastic asa cum ne-ai obisnuit....;)! Sfecla galbena?! nu am vazut pana acum!
RăspundețiȘtergereO farfurie de nota 10, combinatia cred ca este foarte delicioasa, desi sfecla galbena n-am vazut/mancat pana acum, dar nu cred ca bate departe de sora ei rosie :) Cu alte cuvinte: minunat preparat!
RăspundețiȘtergereWow, ce-mi place combinatia!! Foarte rafinat si arata minunat!
RăspundețiȘtergereN-am vazut pana acum sfecla galbena pe aici :D
Asta e o delicatete si arata de nota 100***.M-as invita la voi cina:)
RăspundețiȘtergereHei, branza si eu nu am fost invitat!
RăspundețiȘtergereE
Ps numele rimeaza cu Nurofen
@Un Oltean - Merci! E si usor de facut si super gustoasa, cu conditia sa alegi o branza buna!
RăspundețiȘtergere@Diana - merci! Meritul la sfecla galbena este ca este ... galbena. Altfel este exact ca aia rosie
@wine and knives - multumim frumos :)
@Andie Merci! Pai daca ma inviti, e musai sa particip!
@Antonina - Multumesc! Este prima oara cand consum sfecla din asta alrfel colorata. Este la fel ca si cealalta
@Any - Merci!!
@Alice Kitchenette - Multumesc!!
@Poliana - Merci! Exact, este foarte asemanatoare cu sora ei rosie :)
@Danutza - Merci frumos!
@Anonim care rimeaza cu Nurofen - nici nu incep ca cine se scuza se acuza :) O sa-mi rascumpar eu greseala cumva!
Rafinat si mega delicios banuiesc,as always :)!
RăspundețiȘtergereSuper combinatie...iar reductia de sfecla rosie cu otet trebuie sa o incerc negresit! O zi frumoasa!Cosmin
RăspundețiȘtergereWow...superb si cu siguranta delicios!
RăspundețiȘtergereDe fiecare data cand intru pe blogul tau raman uimita de aspectul impecabil al farfuriei! Felicitari!
RăspundețiȘtergereHmmmmm , sfecla galbena nici eu nu am vazut , dar cu siguranta as papa !! Combinatia ta mi se pare super , iar prezentarea imi place la nebunie !!!! Bravooo!!!
RăspundețiȘtergereHa! sfecla galbena? Cam ce gust are? Trebe sa fac rost neaparat,cu toate ca pe la noi nu e asa ceva. In we o sa fac negresit reductia de sfecla rosie, cu sfecla din gradina personala :)
RăspundețiȘtergereCa de obicei, mi-a ploacut tare mult mancarica ;)
Cu "artefacte" sau nu, poza arata ca produsul: adica apetisant!
RăspundețiȘtergereCare face rima cu...elegant!
Superba combinatia dintre sfecla si branza, ma tentezi la maxim cu branzica aceea, si nu am in frigi decat albastra :)
RăspundețiȘtergerebranza de capra...exact pe gustul meu....si sfecla la cuptor...doamne, sa mori si sa invii!
RăspundețiȘtergereMinunat!Chiar ma intrebam ce mai pui la cale:)
RăspundețiȘtergere@Paradis - Merci! Pai daca se intampla sa te nimeresti pe la tara prin NJ, esti invitata :)
RăspundețiȘtergere@FLORY - Merci frumos!
@simplu si bun - Multumesc!
@Haplea - Merci! A fost buna ca branza sa nimerit buna :)
@Top Cuisine avec Lavi - Merci frumos! Incerc si eu :)
@catkitchen - Merci frumos!
@Brindusa Scheaua - Multumesc! Sfecla galbena este identica la gust cu aia rosie. Daca o iei din gradina proprie.. pai aia este supe!
@Lilly - Merci frumos! Pai m-ai facut sa zambesc :)
@Alina---Explora Cuisine - Merci! Multumesc de vizita
@ophelia1983 - Merci! you're funny :)
@TeoBucatar - Mutumesc fain!
Ce frumos i-aici la tine, ce de bucate alese!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Arata fantastic, ca de atfel tot ce pregatesti! Cîta frumusete poate încînta pupila! Si papila, bineînteles!
RăspundețiȘtergere@gaby_d - Merci frumos!
RăspundețiȘtergere@Maya - you're too kind :). Merci!
Ador combinatiile astea si cand reiese si o reteta simpla e si mai bine.
RăspundețiȘtergere