Reteta cu numarul 50 a fost Pan-Roasted Maine Jumbo Scallops with Morel Mushrooms and Asparagus
Purée
Ca sa celebrez evenimentul, o sa fac cadou doua carti The French Laundry la doi norocosi ( sau nenorocosi daca va apucati sa faceti ce am facut eu :)
).
Ca sa intrati in concurs, tot ce trebuie sa faceti este sa
lasati un comentariu la postul asta. Initial m-am gandit sa cer si un Like pe Facebook la TheWanderingOltean
dar m-am razgandit pentru ca sunt mult prea lenes ca sa ma apuc sa controlez
Like-urile cu comentariile, asa ca am lasat-o balta. Asta nu inseamna ca o sa
ma supăr daca o sa Like TheWanderingOltean
cu ocazia asta... sau cu alta ocazie :).
[Later Edit] Ca sa fie clar, nu este nevoie sa mai fi lasat vre-un alt comentariu pe blogul asta pina acum ca sa participati la mini concursul meu. Citesc multe bloguri care-mi plac si unde nu las neaparat cometarii ... asa ca inteleg perfect :) . Unul acum si este deajuns :)
Rezultatele o sa le public in doua saptamani, pe 18 Iunie si
foarte probabil ca o sa folosesc biletele cu nume, puse in ceva si extrase de
cine o sa se intample sa fie pe acasa in momentul respectiv J. Dupa eveniment o sa am nevoie de numele si adresa cistigatorilor trimise la TheWanderingOltean@gmail.com.
Cadoul de carti este easy way out… la un moment dat ma
gandisem la alte chestii mult mai complicate, dar pana la urma am renuntat (
deocamdata ). Poate ca o sa le pun in aplicare cand o sa termin cartea ??
Dupa o pauza de vreo doua saptamini, Duminica care tocmai
trecu’ am avut activitate sustinuta pe frontul The French Laundry.
Planurile pentru weekend au fost determinate de un email
de la Urbani in care ma anuntau ca au ciuperci morels. In carte sunt doua retete care necesita morels
asa ca nu a fost greu sa ghicesc cu ce o sa ma ocup in weekend :)
Pan-Roasted Maine
Jumbo Scallops with Morel Mushrooms and Asparagus Purée
Roulade of Pekin
Duck Breast with Creamed Sweet White Corn and Morel Mushroom Sauce
Rulada de rata am mai facut-o si cu alta ocazie dar cu alte
ciuperci, Chanterelles. Rezultatele au fost cat se poate de delicioase prima
data (probabil in top 10 cele mai gustoase mancaruri gatite din cartea asta) dar am fost curios
sa vad care e treaba cu ciupercile astea .
In stilul characteristic, ce se presupunea ca o sa fie un late lunch ( in
jur de 3pm ?) si un early diner (in jur de 6pm ?) s-a transformat in diner servit in jur de 6:30 PM si very late diner, servit in jur de 10 pm.
O sa revin cu detalii cand o sa postez fiecare reteta in
parte..
Pana atunci, Good Luck!!
Felicitari pentru borna kilometrica (blame google translate) :)) !!
RăspundețiȘtergereFain concurs`! ma alatur! ;)
RăspundețiȘtergereArata TARE si o sa incerc curand.
RăspundețiȘtergereMorel Mushrooms=Morchella esculenta = Zbârciog, destul de rara prin padurea Persu dar o caut prin conserve!
PS: am cartea si nu particip la concurs
Super tare , bravooo!!!! ;)
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru retetele incercate! Mi-ar placea sa am si eu o asa determinare, insa sunt convinsa ca n-as duce planul la final ... ma stiu cat sunt de lenesa:))
RăspundețiȘtergereRulada de rata arata super, ma tenteaza :)
Arata minunat ca de obicei! O saptamana minunata!
RăspundețiȘtergereSuperb e putin spus, nici nu stiu ce sa-ti zic :)). Woooooow!
RăspundețiȘtergereSi da, recunosc, de ce nu, mi-ar placea sa am cartea :)!
Curata aventura gastronomica,oltene!Bravos,astept retetele!
RăspundețiȘtergereMinunat !
RăspundețiȘtergereIti doresc o zi frumoasa !
Arata peerrrffectt. Felicitari!
RăspundețiȘtergereHe he, astept cu interes a doua jumatate a cartii. Sper sa fie la fel de apetisnta ca prima :) Si, I'm in pt concurs. Nu pot rata o asa carte d bucate.
RăspundețiȘtergereSuuuuper arata.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Arata minunat!Foarte elegant!
RăspundețiȘtergereCa de fiecare data ma uimesti!Cu siguranta continuarea va fi la fel de interesanta :).
RăspundețiȘtergereCe sarcina dificila si interesanta in acelasi timp!Felicitari ,jos palaria!
RăspundețiȘtergereToata admiratia pentru reusitele tale culinare...si pentru capacitatea ta de a face rost de ingrediente deosebite! Succes in continuare!
RăspundețiȘtergereMa alaturi si eu concursului, desi recunosc, este a doua oara cand te vizitez, dar de data asta te-am trecut la blogroll sa te vad mai des :) Felicitari pentru toate retetele si rabdarea de care ai dat dovada!
RăspundețiȘtergereOh, pick me, pick me, pick me! Aventura ta mi se pare ca seamana putin cu cea din Julie si Julia, the ultimate foodie movie. Numa' ca tu ai alta carte si folosesti perfectul simplu, which I loove.
RăspundețiȘtergereAcuma ma apuc sa-mi tin pumnii pentru extragerea din 18 iunie :D
Felicitari pentru tot blogul, eu una ma bucur de tot ce am descoperit pe aici :)
Oh, pick me, pick me, pick me! Aventura ta mi se pare ca seamana putin cu cea din Julie si Julia, the ultimate foodie movie. Numa' ca tu ai alta carte si folosesti perfectul simplu, which I loove.
RăspundețiȘtergereAcuma ma apuc sa-mi tin pumnii pentru extragerea din 18 iunie :D
Felicitari pentru tot blogul, eu una ma bucur de tot ce am descoperit pe aici :)
50 retete zici? Mare lucru! Bravos, asa da :)
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si giveaway-ul! bafta in continuare si spor ;)
Asta da initiativa. Felicitari pentru constanta. De retete nu mai vorbesc. Ma bucur ca am descoperit blogul tau.Idei interesante. Spor la bucatarit .
RăspundețiȘtergereAoleu sper ca nu-i prea tarziu.Cum de mi-a scapat giveaway-ul asta?
RăspundețiȘtergereOltene ,
RăspundețiȘtergerePe mine ma intimideaza titlurile retetelor tale ,darmite sa le mai si fac . :))
Dar o carte de bucat cu poze frumoase ,nu ma lasa rece niciodata .
Sicces la concurs !
Subscriu cu Lia de mai sus. Si eu sunt tot Lia, nu de alta, dar Mardale. Imi place blogul tau, l-am descoperit mai de mult, dar asa cum ziceai, comentarii nu prea scriu nici eu. Bafta si determinare mai departe. Lia Mardale
RăspundețiȘtergereArata super si maica ma faci sa ma apuc sa-mi incerc talentul in bucatarie :) mai ales ca susnt mare fana de ciuperci numai ca n-am rata la indemana merge si cu pui nu? Da stiu gustul nu-i la fel dar decat deloc :)))
RăspundețiȘtergereCe giveaway frumos!
RăspundețiȘtergereRetetele sunt deosebite.
Poate am si eu noroc... ;)
Ne dai clasa, oltene...arata de zici ca te izbeste direct in plex, zau. O sa ma gandesc non-stop la reteta asta...cartea e mana cereasca, dar daca faci tu retetele atat de frumos, plus ca unele ingredientele sunt atat de rare in romanica, la ce sa le mai incerc si io? doar daca le inlocuiesc, dar cum zici si tu, gustul e altul, of course ;-)
RăspundețiȘtergereAhh, super tare, un super giveaway! Clar ma inscriu si eu, daca e vorba de french cuisine!! Blogul este minunat, retete care mai de care!!! Cata rabdare ai pentru ele. Felciitaaari! Acum ca te-am laudat de numa', primesc si eu o carte, nu???
RăspundețiȘtergerePai bravo tie ca ai ajuns pana aici, si spor in continoare. Ca tot vorbim de carti, tocmai am luat "heston at home" e super tare (fara moleculare :) )deja am gatit din ea cu ce aveam in camara
RăspundețiȘtergereTocmai am aflat azi ca eu nu ma calific pentru concurs...
RăspundețiȘtergereAsa ca las un comentariu doar de dragul retetei!
Fasolea cu mascarpone a fost de-a dreptul delicioasa, asa ca am facut-o ( numai pe ea) si la un party....
Opiniile musafirilor ... unii au fost de-a dreptul entuziasmati -mai ales cind au realizat ca baza este fasole batuta.
Altii - au ramas loiali fasolii batute pe reteta romaneasca.... Care bineinteles a fost si ea pe masa!!!
Mi-ar placea si mie o carte din asta.
RăspundețiȘtergereSi jos palaria pentru determinarea ta! Cred ca cea de-a doua jumatate va merge mai lin de-acum, ca doar ti-ai intrat in mana, ai mai invatat smecherii, plus ca aici ai o galerie ce sporeste pe zi ce trece! Spor :)