Searching for culinary perfection, one recipe at the time

joi, august 05, 2010

A doua zi in Paris

Ieri ne-am propus sa mergem la o ora mai decenta la culcare.. si a ramas la starea de propunere. Ne-am culcat pina la urma in jur de 1 am si scularea la 8:15am. Rezultatul firesc.. toata lumea a fost obosita astazi.

Motivul pentru care ne-am sculat relativ devreme a fost dorinta nostra de a ajunge cit mai aproape de 10 am la Notre Dame. Cu o zi inainte ne sugerase un angajat de acolo sa venim la 10 si nu prea e coada. Am reusit sa ajungem in jur de 10:30 si.. SURPRIZA.. coada era mai lunga decit cea din ziua anterioara.

Ca sa nu stam ora ieri am reusit sa stam doua azi. Meserie.. Cind planifici.. ai rezultate pe masura!!

Bomboana de pe coliva a fost cind fiind deja intre doua acoperisuri,uneia dintre angajate i sa terminat tura..si a plecat.Numai ca cea care trebuia sa o inlocuiasca nu era prin imprejur... Asa ca am mai bagat noi inca 20 de minute de asteptare si acolo sus.

Teapa numarul 2:
Cum se facuse deja dupa prinz ne-am hotarit sa mincam la niste greci unde am mai mincat eu cu Magda cind am fost prima data pe aici. Mare greseala...

Este foarte posibil ca asta a fost cea mai proasta mincare pe care am mincat-o vreodata intr-un restaurant. Catastrofa totala.

Din fericire ghinioanele s-au terminat pentru restul zilei.

Urmatorul loc vizitat a fost la Phanteon unde am ajuns cu 5 minute inainte sa inceapa o vizita cu ghid pe acoperis. Aprope exact aceiasi panorama ca de pe Notre Dame dar cu numai 5 minute de asteptare... asa mai merge!!

De acola am plecat spre gradinile Luxemburg

numai ca in drum spre acolo am dat peste un restaurant care avea un meniu cu vreo 40 de beri numai din Belgia.

Raiul pe pamint. Doua beri belgiene si un platou de brinzeturi au sters orice urma de astepat la cozi si mincaruri de rumegus.



In gradinile Luxemburg am stat vre-o ora. Frumos si relaxant.

Sfirsitul zilei a fost aproape doua ore in muzeul d'Orsay. Frumos dar il mai vazusem o data acum citiva ani asa ca entuziasmul a fost mai moderat..

Cam atit pentru azi
Share this post

3 comments

  1. Daca ne intrebati pe noi, va spuneam ca la Notre Dame trebuie sa ajungeti pe la 9am. Noi am fost la 8:30am si am asteptat cam 1/2 ora :-)

    Cum se numeste hotelul in care stati? In ce zona e?

    Have fun and keep blogging!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ospatarula fost clueless cind l-am intrebat ce brinza e. Raspunsul a fost "niste blue cheese si niste brie". Singura pe care am recunoscut-o a fost Chimay. Din pacate amuitat sa-l mai intreb inca o data

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top