Searching for culinary perfection, one recipe at the time

miercuri, februarie 29, 2012

Spotted Skate Wing with Braised Red Cabbage and Mustard Sauce

Probleme majore la prepararea reţetei astea.

În primul rînd, nu am auzit în viaţa mea de peştele skate, cu picatele sau fără. O căutare rapidă pe google mi-a dezvăluit ceea ce.... nu o sa găsesc pînă la urma. Si mi-am dat seama ca am văzut chestii din astea de cîteva ori... la acvariu, nu la alimentară.
Am sunat la exact şase magazine si nici unul nu avea asa ceva. Trei dintre locuri mi-au spus ca tocmai l-au terminat iar al patrulea a primit ceva chiar în dimineaţa cu pricina, dar a venit deja stricat asa ca nu l-au pus la vînzare.

În disperare de cauza, la ultimul magazin am întrebat dacă au alt peste asemanator la gust cu vietatea asta (care nici măcar nu e peste). Pescarul mi-a zis ca altceva asemanator cu asta nu exista, dar după un pic de gîndire mi-a recomandat halibut, care doar se întîmpla ca a fost cel mai scump peste în magazin :). Pînă la urma am luat flounder. Putem sa zicem ca seamănă un pic cu cealalt peste... dar nu prea răsare :)

Mise en place pentru Braised Red Cabbage


Se toacă varza în fîşii late de o jumătate de centimetru, avînd grije sa se arunce părţile mai groase.


Se amestecă varza tocată cu vinul roşu si se pune în frigider peste noapte.


A doua zi se prajeste ceapa roşie pînă începe sa lase lichid după care se adaugă varza, merele tocate extrem de mărunt

si supa
Se acoperă cu hîrtie de pergament si se tin în cuptor pentru doua ore (pînă ce lichidul sa evaporat) la 175C.
Se adaugă mierea si cartofii rasi se pe pune înapoi la cuptor pentru înca 30 - 45 de minute.

Din păcate, la toti pasii astia .....nu am făcut poze :(

Mise en place pentru Mustard Sauce


Ce se vede în poza este reţetă dubla.
Se încălzeşte puţin ulei intr-o cratiţă după care se adaugă prazul, ciupercile,si morcovii si se Sauté pentru trei minute.


Se adaugă supa de vitel si se fierbe la foc mic pînă ce lichidul aproape s-a evaporat.
Se adaugă heavy cream si se aduce la fierbere uşoară


În momentul asta încep sa se adauge bucatele de unt pînă se foloseşte tot untul. Atentie la foc, daca este prea puternic o sa separe untul  si o sa arate yucky


Usor usor, am incorporat doua batoane si jumătate de unt :)


Cu durere în suflet, la pasul urmator am strecurat lichidul pentru ca ciupercile, prazul si morcovul nu ajung în farfurie :(
Se pune înapoi pe foc si se mai adaugă brunoise, chive tocate mărunt si cele doua tipuri de mustar.

Mise en place pentru Flounder (var primar cu Skate)


Se taie fileul în dreptunghiuri, cam de 100 de grame.
Se pudreaza cu faina si se prajesc în ulei de canola incins, cite doua minute pe fiecare parte.


OK... asamblarea finala

O lingura de Sos de Mustar


varză


Pretenu' Florin B. a ajutat cu pudra de mustar pusa cu multa grije :) pe margine.

Si la sfirsit si peştele



Un singur lucru va spun, a gustat la fel de bun pe cit de bine arata. Absolut delicioasa!!!!
Inca o reţetă care foarte probabil ca o sa intre relativ des în meniurile mele viitoare.




Inca o data, Yours truly

The Wandering Oltean


Share this post

4 comments

  1. Felicitari pentru reusita si in mod special ptr cum ai reusit sa maruntesti merele! O sa incerc cu prima ocazie cand vad pisica de mare la pescarie, cred ca merge si calcan.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim -- Merci
    Merele le-am taiat in prealabil in felii folosind o Benriner Japanese Mandoline Slicer

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi trebuit sa intru in vacanta de gatit ptr ca am ram as singur dar cum am facut cumparaturi azi si am luat varza rosie si peste...incerc sa vad ce iese.
    Dijon mustar am. Cum e grainy muster?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim - Grainy mustard este mustar cu boabele de mustart partial sparte \ macinate sau chiar intregi. Asta pe care l-am folosit eu parca era un pic mai acrisor decit dijon si mai putin iute. Daca nu ai grainy , cred ca poti folosii cu success dijon. Gustul o sa fie aproape la fel dar aspectul o sa fie un pic diferit, nu o sa se vada semintele de mustar.

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top