Searching for culinary perfection, one recipe at the time

sâmbătă, martie 03, 2012

Strawberry Sorbet Shortcakes with Sweetened Crème Fraîche Sauce

Probabil ca am început sa sun ca o placă de gramofon stricată... dar... rezultatul reţetei astea a fost fantastic. 
Înainte sa mă apuc sa o fac, au fost exprimate rezerve substanţiale din o anumită parte a familiei :). Rezervele au fost relativ la serbet.. cum ca nu ar fi bun.. cum ca nu se merita efortul. Parerile au fost schimbate total cind oamenii au ajuns sa guste rezultatul final:).

Asta a fost prima oară cînd am încercat sa produc "one spoon Quenelle". Rezultatul nu a fost neapărat un dezastru total dar a fost destul de departe de a fi acceptabil.
Din cauza de biscuits si de serbet, prepararea retetei dureaza ceva, cu toate astea se merită făcută din cînd in cînd.

Mise en place pentru Strawberry Sorbet

Simplu de tot. Capsuni, miere si zahăr superfin. Zahăr superfin nu am avut dar mi-am făcut singur din zahăr obişnuit pus în procesor ( asa se zice la food procesor ?) pentru vreun minut.

Capsunile se fac piure intru-un blender.


Mierea, piureul de capsuni si zaharul se pun în maşina de făcut inghetata si după 30 de minute a ieşit serbet. Serbetul se pune în congelator sa se întărească mai bine. Bineinteles ca din motive de timp, al meu nu a stat suficient de mult in congelator.. si din motive necunoscute mie nu s-a intarit atit cit trebuia :)

Mise en place pentru Biscuits

Se cerne faina, zaharul, sarea, praful de copt si  bicarbonatul. Se adaugă untul tăiat în bucati mici 

si se frecă cu mîna pînă ce untul sa încorporat complet. Se face o gaură în centrul compozitiei     

Si se adaugă lichidele (lapte plus lapte bătut) si se amestecă.  Coca se lasă sa se "odihneasca" la temperatura camerei pentru 15 minute

Se întinde coca pine ajunge cam de un centimetru grosime

 si se taie cercuri cam de 5 cm în diametru.

Piinicile astea se aşează intr-o tavă

si se coc la cuptorul încins la 260C pentru 8 - 10 minute, pînă s-au făcut aurii, chiar un pic mai mult decit aurii ( golden brown).

Mise en place pentru Crème Fraîche Sauce

 Se pun creme fraiche si zaharul intr-o cratita mica, se adaugă semintele de la pastaia de vanilie plus pastaia si se aduc la fierbere la foc mic. Cind au ajuns la fierbere, se dau la o parte de pe foc. Rezultatul se strecoara printr-o strecuratoare foarte fina.

Se toaca o cana de capsuni si se amestecă cu zahăr, după gust

 Gata de asamblare.

Se taie biscuits în rotunduri cam de 4 cm după care se separa în doua


Se incepe cu citeva lingurite de crema în fiecare farfurie

Se pune parte de jos de la biscuite peste care se pune o lingurita sau doua din capsunile tocate.

Peste capsuni se pune o lingura de serbet. Serbetul prebuia sa aiba forma de quenelle de care am amintit mai sus. Nu stiu daca a fost neindeminarea mea sau faptul ca serbetul nu a fost foarte tare, dar asta a ieşit :)

Deasupra de pune parte de sus a piinici, pudrata cu zahar pudra.

Rezultatul final

Home run de data asta. Toti membrii familiei au mai cerul cite o portie.

Orice fel de neincredere exprimata initial s-a evaporat :)

 



Share this post

0 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top