Searching for culinary perfection, one recipe at the time

miercuri, martie 07, 2012

Tezele din Martie

Toata copilăria si adolescenţa petrecuta pe vremea celuilalt regim am fost in permanenţă bătuţi la cap despre Tezele din Iulie ( pe lînga multe alte chestii inutile ). Asa de eficient au fost învăţătorii mei comunisti ca azi mi-am dat seama ca nu am nici cea mai mica idee care e treaba cu tezele astea :)

Ce legatură este între teze si ce o sa scriu eu aici.. nici una :).
Pur si simplu mi-a plăcut cum suna, are greutate

Ce a determinat toata chestia asta a fost realizarea ca majoritatea pozelor din blogul asta sînt neinspirate, citeodata groaznice. Alea care sînt un pic mai bune, sînt asa din noroc. O poza buna nu a fost aproape niciodată urmată de o alta poza buna.

În tezele amintite s-au făcut anumite propuneri (dacă tot am amintit de ele, între timp am citit articolul din wikipedia :))

În tezele mele, eu o sa fac nişte promisiuni, în cea mai mare parte promisiuni făcute mie însumi
- pentru toate pozele ieşite aiurea si postate pe blog o sa stiu măcar care a fost motivul nereuşitei.
- pentru pozele mai reuşite o sa-mi dau silinta sa înţeleg de ce sînt reuşite
- o sa-mi dau silinta sa-mi imbunatatesc nivelul de cunoştinţe în domeniul fotografic. Acum este aproape inexistent asa ca nu o sa fie greu sa progresez aici... orice este mult mai bun decît nimic :)

Cum o sa încerc sa fac toate astea:
- mi-am cumparat un aparat de fotografiat mai bun. Daca tot fac poze proaste macar sa le fac cu un aparat de fotografiat scump :). Criteriul principal la cumparat aparate de fotografiat pina acum a fost sa-mi intre in buzunar :)
- mi-am cumparat o caruta de cărţi si m-am pus pe studiat. O sa vedem cît de mult o sa se prindă :)
- am început sa petrec ceva timp prin diferite bloguri fotografice, deocamdată majoritatea cu sfaturi pentru începători


Mai jos sint aparatul, lentila si cartile pe care mi le-am cumparat (una din ele este imprumutata de la biblioteca)


Daca oricine are alte sfaturi, o sa le primesc cu cea mai mare placere!!
Share this post

13 comments

 1. Multi stimate si iubite pribeag oltean, dragi tovarasi si prreeteni,

  Tezele prezentate se abroba in unanimitate de Marea Adunare Internationala.

  Middle East Section :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Un aparat foto mai bun mi-ar trebui si mie.Sper sa mi-l cumpar cat mai curand.O zi buna.

  RăspundețiȘtergere
 3. pe langa aparat iti mai trebuie si lumina, lumina buna, naturala, asta daca nu vrei sa investesti in niste blende si alte minunatii speciale pentru lumini ;) Spor si o primavara minunata!

  RăspundețiȘtergere
 4. @DiaMar-bucataria galbena - multumesc de vizita

  @Emily - buna observatia :). Cu lumina naturala o sa fie o problema. Aproape exclusiv, toate retetele postate pe blogul asta sint din "The French Laundry". Pe linga ca sint sofisticate si de cele mai multe ori extrem de bune, retetele astea au o problema... imi ia o gramada de timp ca sa le fac. Parte din problema este inexperienta mea dar de cele mai multe ori retetele sint extrem de complicate. Au fost destul de dese cazurile cind am petrecut 9 ore in bucatarie ca sa fac un meniu de trei feluri :). Dupa ce trec 9 ore.. s-a dus de mult lumina naturala :)
  O sa ma uit sa-mi cumpar doua sau trei surse de lumina. Abia am inceput sa studiez problema asa ca nu mi-e prea clar ce anume..

  RăspundețiȘtergere
 5. Succes!Ce fel de Canon ti-ai luat?
  La cit mai multe retete delicioase!

  RăspundețiȘtergere
 6. @Paradis - Multumesc. Aparatul este modelul Canon 60D. Comparat cu Point and Shoot pe care il aveam inainte, asta e o racheta. Inca ii mai descifrez butoanele si ce stie sa faca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare ca avem aceelasi aparat :).Poze n-am pus inca cu el pina nu-mi termin stocu de retete si fotografi de pe canonul vechi.O noapte buna.Salutari din Michigan!Have nice weekend!

   Ștergere
 7. Sa-l folosesti cu spor!! Si musai blitz extern daca n-ai lumina buna (cum e cazu meu). Si cate carti... hmmm trebuie sa studiez si eu macar un manual - sa-mi fie rezolutie!;) week-end fain !

  RăspundețiȘtergere
 8. @Antonina - Merci. Imi dau toata straduinta :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Care din cartile cumpare ti-a fost cel mai de folos?
  Am un aparat ca al tau si nu cred ca il folosesc cum trebui...

  RăspundețiȘtergere
 10. @Anonim - Daca este sa recomand o singura carte, asta este cea care mi-a placut cel mai mult Understendin Exposure . Strict despre fotografie. Din tot ce am citit eu, asa mi-a placut cel mai mult.. de departe.

  Daca pot a recomand inca una, asta este despre Food Photography, Plate to Pixel: Digital Food Photography & Styling . Cartea asta este scrisa de persoana din spatele blogului Tartelette . Este un blog care mie imi place mult. In carte explica cum face ea pozele si include si o introducere la potografie

  RăspundețiȘtergere
 11. @Anonim - de curiozitate, ce fel de lentila folosesti?

  RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top