Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, iunie 04, 2012

The French Laundry - Milestone and Giveaway

Duminica asta am atins un fel de milestone in aventurile mele gastronomice pe taramurile Haute Cuisine. Am reusit sa fac jumatate din retetele din The French Laundry. Yeyyyyy!!!!

Reteta cu numarul 50 a fost Pan-Roasted Maine Jumbo Scallops with Morel Mushrooms and Asparagus Purée



Ca sa celebrez evenimentul, o sa fac cadou doua carti The French Laundry la doi norocosi ( sau nenorocosi daca va apucati sa faceti ce am facut eu :) ).

Ca sa intrati in concurs, tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu la postul asta. Initial m-am gandit sa cer si un Like pe Facebook la TheWanderingOltean dar m-am razgandit pentru ca sunt mult prea lenes ca sa ma apuc sa controlez Like-urile cu comentariile, asa ca am lasat-o balta. Asta nu inseamna ca o sa ma supăr daca o sa Like TheWanderingOltean cu ocazia asta... sau cu alta ocazie :).

[Later Edit] Ca sa fie clar, nu este nevoie sa mai fi lasat vre-un alt comentariu pe blogul asta pina acum ca sa participati la mini concursul meu. Citesc multe bloguri care-mi plac si unde nu las neaparat cometarii ... asa ca inteleg perfect :) . Unul acum si este deajuns :)

Rezultatele o sa le public in doua saptamani, pe 18 Iunie si foarte probabil ca o sa folosesc biletele cu nume, puse in ceva si extrase de cine o sa se intample sa fie pe acasa in momentul respectiv J. Dupa eveniment o  sa am nevoie de numele si adresa cistigatorilor trimise la TheWanderingOltean@gmail.com. 

Cadoul de carti este easy way out… la un moment dat ma gandisem la alte chestii mult mai complicate, dar pana la urma am renuntat ( deocamdata ). Poate ca o sa le pun in aplicare cand o sa termin cartea ??

Dupa o pauza de vreo doua saptamini, Duminica care tocmai trecu’ am avut activitate sustinuta pe frontul The French Laundry.  

Planurile pentru weekend au fost determinate de un email de la Urbani in care ma anuntau ca au ciuperci morels.  In carte sunt doua retete care necesita morels asa ca nu a fost greu sa ghicesc cu ce o sa ma ocup in weekend :)
Pan-Roasted Maine Jumbo Scallops with Morel Mushrooms and Asparagus Purée
Roulade of Pekin Duck Breast with Creamed Sweet White Corn and Morel Mushroom Sauce


Rulada de rata am mai facut-o si cu alta ocazie dar cu alte ciuperci, Chanterelles. Rezultatele au fost cat se poate de delicioase prima data (probabil in top 10 cele mai gustoase mancaruri gatite din cartea asta) dar am fost curios sa vad care e treaba cu ciupercile astea .

In stilul characteristic, ce  se presupunea ca o sa fie un late lunch ( in jur de 3pm ?) si un early diner (in jur de 6pm ?) s-a transformat in diner servit in jur de 6:30 PM si very late diner, servit in jur de 10 pm.

O sa revin cu detalii cand o sa postez fiecare reteta in parte..

Pana atunci, Good Luck!!

Share this post

31 comments

  1. Felicitari pentru borna kilometrica (blame google translate) :)) !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata TARE si o sa incerc curand.
    Morel Mushrooms=Morchella esculenta = Zbârciog, destul de rara prin padurea Persu dar o caut prin conserve!

    PS: am cartea si nu particip la concurs

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru retetele incercate! Mi-ar placea sa am si eu o asa determinare, insa sunt convinsa ca n-as duce planul la final ... ma stiu cat sunt de lenesa:))

    Rulada de rata arata super, ma tenteaza :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat ca de obicei! O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superb e putin spus, nici nu stiu ce sa-ti zic :)). Woooooow!
    Si da, recunosc, de ce nu, mi-ar placea sa am cartea :)!

    RăspundețiȘtergere
  6. Curata aventura gastronomica,oltene!Bravos,astept retetele!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat !
    Iti doresc o zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  8. He he, astept cu interes a doua jumatate a cartii. Sper sa fie la fel de apetisnta ca prima :) Si, I'm in pt concurs. Nu pot rata o asa carte d bucate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca de fiecare data ma uimesti!Cu siguranta continuarea va fi la fel de interesanta :).

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce sarcina dificila si interesanta in acelasi timp!Felicitari ,jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  11. Toata admiratia pentru reusitele tale culinare...si pentru capacitatea ta de a face rost de ingrediente deosebite! Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma alaturi si eu concursului, desi recunosc, este a doua oara cand te vizitez, dar de data asta te-am trecut la blogroll sa te vad mai des :) Felicitari pentru toate retetele si rabdarea de care ai dat dovada!

    RăspundețiȘtergere
  13. Oh, pick me, pick me, pick me! Aventura ta mi se pare ca seamana putin cu cea din Julie si Julia, the ultimate foodie movie. Numa' ca tu ai alta carte si folosesti perfectul simplu, which I loove.
    Acuma ma apuc sa-mi tin pumnii pentru extragerea din 18 iunie :D
    Felicitari pentru tot blogul, eu una ma bucur de tot ce am descoperit pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Oh, pick me, pick me, pick me! Aventura ta mi se pare ca seamana putin cu cea din Julie si Julia, the ultimate foodie movie. Numa' ca tu ai alta carte si folosesti perfectul simplu, which I loove.
    Acuma ma apuc sa-mi tin pumnii pentru extragerea din 18 iunie :D
    Felicitari pentru tot blogul, eu una ma bucur de tot ce am descoperit pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  15. 50 retete zici? Mare lucru! Bravos, asa da :)
    Foarte frumos si giveaway-ul! bafta in continuare si spor ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Asta da initiativa. Felicitari pentru constanta. De retete nu mai vorbesc. Ma bucur ca am descoperit blogul tau.Idei interesante. Spor la bucatarit .

    RăspundețiȘtergere
  17. Aoleu sper ca nu-i prea tarziu.Cum de mi-a scapat giveaway-ul asta?

    RăspundețiȘtergere
  18. Oltene ,

    Pe mine ma intimideaza titlurile retetelor tale ,darmite sa le mai si fac . :))

    Dar o carte de bucat cu poze frumoase ,nu ma lasa rece niciodata .
    Sicces la concurs !

    RăspundețiȘtergere
  19. Subscriu cu Lia de mai sus. Si eu sunt tot Lia, nu de alta, dar Mardale. Imi place blogul tau, l-am descoperit mai de mult, dar asa cum ziceai, comentarii nu prea scriu nici eu. Bafta si determinare mai departe. Lia Mardale

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata super si maica ma faci sa ma apuc sa-mi incerc talentul in bucatarie :) mai ales ca susnt mare fana de ciuperci numai ca n-am rata la indemana merge si cu pui nu? Da stiu gustul nu-i la fel dar decat deloc :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce giveaway frumos!
    Retetele sunt deosebite.
    Poate am si eu noroc... ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Ne dai clasa, oltene...arata de zici ca te izbeste direct in plex, zau. O sa ma gandesc non-stop la reteta asta...cartea e mana cereasca, dar daca faci tu retetele atat de frumos, plus ca unele ingredientele sunt atat de rare in romanica, la ce sa le mai incerc si io? doar daca le inlocuiesc, dar cum zici si tu, gustul e altul, of course ;-)

    RăspundețiȘtergere
  23. Ahh, super tare, un super giveaway! Clar ma inscriu si eu, daca e vorba de french cuisine!! Blogul este minunat, retete care mai de care!!! Cata rabdare ai pentru ele. Felciitaaari! Acum ca te-am laudat de numa', primesc si eu o carte, nu???

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai bravo tie ca ai ajuns pana aici, si spor in continoare. Ca tot vorbim de carti, tocmai am luat "heston at home" e super tare (fara moleculare :) )deja am gatit din ea cu ce aveam in camara

    RăspundețiȘtergere
  25. Tocmai am aflat azi ca eu nu ma calific pentru concurs...
    Asa ca las un comentariu doar de dragul retetei!

    Fasolea cu mascarpone a fost de-a dreptul delicioasa, asa ca am facut-o ( numai pe ea) si la un party....

    Opiniile musafirilor ... unii au fost de-a dreptul entuziasmati -mai ales cind au realizat ca baza este fasole batuta.
    Altii - au ramas loiali fasolii batute pe reteta romaneasca.... Care bineinteles a fost si ea pe masa!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Mi-ar placea si mie o carte din asta.
    Si jos palaria pentru determinarea ta! Cred ca cea de-a doua jumatate va merge mai lin de-acum, ca doar ti-ai intrat in mana, ai mai invatat smecherii, plus ca aici ai o galerie ce sporeste pe zi ce trece! Spor :)

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top