Searching for culinary perfection, one recipe at the time

luni, octombrie 01, 2012

Dinner by Heston Blumenthal - Restaurant review


Dim motive de calatorie in interes de servici, nu am mai blogarit de ceva timp. Asta asa ca sa  contrazicem  zvonuri ca zic ca nu ar mai fi entuziasm :).
Cum am avut parte de cateva experiente gastronomice mai mult decat deosebite prin locurile prin care am fost ( Londra, Vienna, Kharkov ), urmatoarele doua sau trei posturi o sa fie mai mult despre ce au gatit si bucatarit altii.  

De restaurantul asta am auzit dintr-un post de pe The Foodie Family si cum the Foodie Family s-a simtit minunat acolo, m-a lovit curiozitatea asa ca cu prima ocazie cu care am ajuns la Londra, hop si eu acolo.
Pana la urma am ajuns sa comand exact ce au comandat si onorata Foodie Family, asa ca am stat un pic sa ma gandesc daca se mai merita sau nu sa mai scriu postul asta, pentru ca o sa fie cam identic cu cel al Monicai :)

Tot nenea asta ( Heston Blumenthal ) mai are un alt restaurant mic numit The Fat Duck si care la un moment dat era considerat cel mai bun din lume :). La ala am esuat cu success de cel putin trei ori sa fac orice fel de rezervare pentru ca este fully booked pentru urmatoarele enspe luni.

Nici la asta nu a fost foarte usor. Cu toate ca am sunat cu vreo trei saptamani inainte, singura ora la care mai avau libera o masa a fost la 10:15 seara. 10 seara este mai bun decat nimic asa ca m-am multumit si cu ora asta.

Decorul este destul de spartan pentru un restaurant de calibrul asta, asta dupa dupa gustirile mele. Din site-ul lor se presupune  ca "The restaurant interior has been conceived as a subtle, elegant portrait – contemporary and innovative, yet mindful of tradition"



M-am tot benoclat toata seara la florile aste si pana la urma nu am reusit sa ma hotarasc daca florile sunt de plastic sau nu :)


Meniul este tiparit pe o foaie de hartie impaturita in patru si fiecare fel de mancare este o interpretare a unei retete britanice antice si de demelt, incepand de pe la 1500



Si cam aici se termina partea cu ce nu am fost impresionat. Pentru ca in materie de mancare, am fost impresionat plenty.

Paine cu unt


Painea a fost exact pe sufletul meu, cu o coaje... iar untul adus la o temperatura perfecta, ultra usor de intins pe paine si ultra cremos.

Aperitiv
Meat Fruit (c.1500)
Mandarin, chicken liver parfait & grilled bread



Din postul Monicai amintit mai sus si din alte surse am stiu care e treaba cu mandarina asta asa ca nu am mai avut parte de surpriza, dar dintre toate felurile de mancare asta a fost ala cu cel mai mare factor de WOW.

Te uiti la ea si arata exact si identic ca o mandarina. Tai o felie si vezi ca nu e o mandarina de nici o culoare.
   

Inauntru este pateu de ficat de pui iar coaja nu are nici o legatura cu coaja de mandarina. Doar arata la fel.
Nenea Heston  este maestu in ale gastronomie moleculare asa ca a gasit o modalitate sa faca o sfera care arata identic cu coaja de  mandarina
Pateul asta de ficat este de departe cel mai fin pateu incercat vreodata de mine. A mers perfect cu paine prajita cu care a venit.


Dupa ce am ras tot, m-am gandit cat se poate de serios daca sa mai comand inca unul sau nu. Pana la urma. cu durere in sufle m-am oprit aici

Felul principal
Powdered Duck Breast (c.1670)
Smoked confit fennel & umbles


In general ador carnea de rata, in mod particulara asta a fost pregatita perfect. Absolut perfect. Feniculul caramelizat cu care a venit s-a complementat perfect cu carnea. Nota 10 ++
Carnea se tine in prealabil intr-o solutie de sare si o tarie inainte sa fie pregatita sous vide
Umbles (inima, rinichi, etc ) se refera la feliile de inima de rata

Desert
Tipsy Cake (c.1810)
Spit roast pineapple



Stiam ca desertul asta ia ceva timp sa fie preparata asa ca l-am comanadat in acelasi timp cu felul principal.

The cake, proaspat scos de la cuptor cu miroase puternice de sherry and brandy poate fi considerata una din putinele situatii peste care dai destul de rar, cand ti se dovedeste ca perfectiunea exista. Pufos, usor si provocator de panica cand bagi de seama ca este pe cale sa se termine.


La sfarsit, din partea casei, un mus mic pitic de ciocolata


Si cum toata lumea se minuna de masinaria care scoate aburi si face inghetata, a fost musai sa ma minunez si eu :).


Azot lichid peste Crème anglaise si in mai putin de doua minute ai o inghetata de vanilie perfecta, facuta direct in fata ta.


 Voila...

Concluzia... O seara perfecta cu preparate si mai perfecte.
Tot personalul cu care am avut de-a face, au fost ultra draguti si mesteri in a te face sa te simti minunat. Toate intrebarile puse au primit raspunsuri cat se poate de detaliate

Doua ore mai tarziu, am plecat my merry way




Share this post

9 comments

  1. ... super răsfăţ...încântare şi extaz...zilele trecute chiar voiam să-ţi las um mesaj, de ce nu ai mai publicat nimic?!! eram obişnuită la favoritele mele să apară măcat săptămânal ceva wooowww,la care să salivez, abia aştept următorul preparat din cartea magicăăăă. Spor la treabăăă

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci stiu ce fac cand ajung la Londra. Si cand cumpar biletul, cu 3-5 luni in avans, o sa am grija sa fac si rezervare la restaurant. Poate chiar prind loc la o ora mai decenta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mancat si noi inghetata din asta facuta pe loc, la masa, in croaziera.
    Interiorul restaurantului (Heston) mai mult decat spartan, insa a compensat cred cu bunatatea bucatelor.
    Sa-ti fie de bine, mai astept cronici gastronomice si de prin alte parti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun, deci ti-ai acordat un rasfat pe cinste...asa ca sa-mi faci in ciuda :)) Acum nu pot sa zic ca vreau si eu, si ma bucur ca ai impartasit cu noi experienta asta. Cine stie cand o sa ajung si eu pe la Londra, si atunci e bine de retinut unde pot sa-mi acord o cina de zile mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. O doamne.... mandarina! Din ce era facuta coaja? Mi s-a facut foame :)) Btw, am facut niste ingheata in qatar.... una de la reteta cu banana split si una de miere cu smochinele coapte. Nu am mancat in viata mea ceva mai bun !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cătău - Merci frumos!!

    @simplu si bun - adevarat :)

    @Bogdan - Il recomand cu toata caldura.

    @Any - Merci

    @Paula Gafitescu - Adevarat pe cinste

    @Miruna - Uite ca nu stiu din ce e facuta coaja :). O sa cercetez. Am auzit de ighetata facuta! Meserie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Maya - Merci. Cu adevarat o experienta de neuitat

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top