[Later edit]
Cu ceva timp în urma , google.ro a adus o căutare a unui roman, curios sa știe "cum gatesc olteni scoicile". Daca romanul cu pricina mai vine înapoi pe blog la mine, o sa-și găsească răspunsul :).
[Later edit]
Săptămâna trecuta, pe lângă somonul cel mai cel, am gătit cu "vengeance" stridii
Trei preparate diferite care implica ingredientul asta...si toate au fost abordate cu același sentiment : "It's going to suck BIG".
Nu îmi plac stridiile
Din cele trei rețete de stridii
Rețeta asta își trage inspirația de la o alta rețeta Linguine cu sos alb de scoici (clams). Linguine se înlocuiesc cu fire de castravete, crabul cu stridii
Primul pas, se pun stridiile
Apa, sare, oțet, zahar, mărar, anison stelat, coriandru și cuișoare, se amesteca și se aduc la clocot.
Dupa ce lichidul ajunge la clocot, se da deoparte pentru 30 de minute, ca sa infuzeze.
Stridiile
A fost mai greu la prima, pana m-am prins care e treaba, după aia a mers ca pe roate.
Dupa cele 30 de minute, pe pun în lichidul de murat și se tin în frigider pentru cel putin 12 ore. Eu le-am lăsat peste noapte.
A doua zi, cu ajutorul unei mandoline se taie feliuțe cam de 1.5 mm de castravete, pana se ajunge la semințe.
Fiecare felie se taie la rândul ei ca sa facem firișoarele de "Capellini".
Castravetele se tine la marinat pentru 30 de minute în sare și oțet de orez. Dupa 30 de minute, se storc putin firele de castravete ca sa înlăturam excesul de lichid.
Scoicile se pun pe un pat de sare roza amestecata cu mirodenii.
Se rotește o furculiță în castraveți ca și cum ai vrea sa iei o porție mica de paste și se pune în carapacea de scoica.
Peste castraveți se pune
Deasupra se pune o quenelle mica de icre negre... and voila.
Se servesc ca si cum ai manca stridii
Dupa cum mai spusei, surpriza surpriza, mi-a plăcut. Castraveții și stridiile
oaleleu neicăăă da ce avem noi aicea breeee?!! frumuseţuri nu glumă
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata.. dar daca il pregatesti tu, ma risc sa-l incerc! :)
RăspundețiȘtergereMie nu-mi plac stridiile, dar cu toate astea le-am gustat de cateva ori. Ultima data la cina din ajunul Craciunului, cu champagne si am avut din nou confirmarea ca nu-mi plac :)))!
RăspundețiȘtergereOricum felicitari, icrele negre le-as fi mancat cu mare drag :)!
Hai ca incet incet te apropii de finalul retetelor din F.L. !
Nici eu nu am incercat stridii!Dar prezentarea ta de nota 1o ma face sa le incerc!
RăspundețiȘtergereOysters & Dill cu siguranta o combinatie care merita incercata! Felicitari pentru prezentare!
RăspundețiȘtergere@Cătău - Merci
RăspundețiȘtergere@Simona - Merci. Pai cum altfel :)
@Any - Secretul este sa tot incerci :)
@Haplea - Merci. Pai sa le incerci
@simplu si bun - Merci frumos