La Eleven Madison Park îmi tot încerc norocul de mai bine de doi ani, fără prea mare succes pana acum. Am încercat sa fac rezervare de vreo 10 - 15 ori pana acum, sunând direct la restaurant și încercându-mi norocul de fiecare data.
Eșec total, cu numele meu ajungând la fiecare încercare pe o lista de așteptare, doar doar o renunța cineva... Si nu a renunțat nimeni niciodată
Dar nu aduce anul ce aduce ceasu'!
Intr-o miercuri acum vreo doua săptămâni îmi zice un coleg de serviciu asa într-o doară:
Intr-o miercuri acum vreo doua săptămâni îmi zice un coleg de serviciu asa într-o doară:
- Aaa, era sa uit. Eleven Madison Park apare cu trei mese nerezervate în Februarie.
Si sa vad și sa nu cred, chiar erau 3 mese libere, în trei zile diferite, cam la o săptămâna din ziua aia.
Nu am stat pe gânduri ca sa nu se răzgândească și uite asa, m-am trezit cu rezervare la unul dintre restaurantele cele mai inaccesibile din New York.
YES!
Restaurantul a primit 3 stele Michelin de ceva ani și este pe poziția 4 în lista Top 50 Restaurants.
Tipul bucătăriei este "Modern French with a New York swagger".
Ce înseamnă asta în practica, o sa descriu un pic mai la vale :)
In cazuri ca astea, când ajung într-unul din tipurile astea de restaurante, așteptările sunt în stratosfera... Si asta nu ajuta pentru ca este foarte ușor sa fiu dezamăgit.
In cazul asta particular, restaurantul a livrat cu vârf și îndesat. Cel putin pentru mine a fost una dintre cele mai sofisticate si satisfăcătoare experiențe gastronomice.
Cireașa de pe tort, lista de vinuri a fost absolut superba, fiecare pahar asociindu-se perfect cu felul de mâncare cu care a fost servit.
Dupa experiențe care au lăsat de dorit în materie de vin de la noma sau alinea, de data asta totul a fost perfect.
Dupa cum spun alții care se pricep mai bine, decorul este Art Deco.
Spațiul este imens, elegant dar în același timp neintimidant.
Când am ajuns, la masa ne așteptau o cutie de carton, un plic și un cuțit.
In plic am găsit doua bucăți de carton cu 4 decupaje fiecare.
Fiecare dintre noi a trebuit sa alegem unul dintre cele 4 ingrediente. Ingredientul ala urma sa fie adăugat ca accente la anumite feluri de mâncare care urmau sa vina mai tarziu.
CHEDDAR
Savory Black and White Cookie with Apple
In cutie am găsit interpretarea restaurantului a unei preparat local Newyorkez, Black and White cookie.
Ca sa va dați seama despre ce vorbesc, vedeți care e treaba la linkul asta :
Numai ca in cazul asta, ce am mâncat nu a fost desert ci mai degrabă un aperitiv.
BROTH
Bread, Butter, Duck Broth, and Salt
A doua oara în ultimul timp cand la un restaurant sunt servit cu o supa clara și extrem de aromata și intensa ca gust.
Pâinea a fost extrem de interesanta. Cu toate ca arata mai degrabă a croisant pe dinafara, înăuntrul am găsit un miez cald și pufos de pâine care a mers perfect cu untul ultra cremos.
KABOCHA SQUASH
Roasted with Pear, Chestnut, and Radicchio
O salata ușoara, cu o prezentare superba. Mai ca mi-a fost mila sa o stric :)
HUDSON VALEY FOIE GRAS
Marinated with Grapes and Mushroom Bread Crumbs
HUDSON VALEY FOIE GRAS
Seard with Blood Sausage, Cranberries, and Kale
Si de data asta, prezentarea a fost superba.
Si una si alta foarte bune dar ca sa fiu cinstit, am mâncat și mai bun.
BEEF
Pastrami with Rye, Leek, Potato, and Cranberry
Inca o interpretare personala a unui preparat New yorkez, pastrami sandwich.
Prezentare, gust, impresii, totul a fost mind blowing. Una dintre cele mai bune mâncăruri mâncate de mine vreodată.
Sublim. Geniu pur, fără sa exagerez un gram.
Cu ocazia asta a apărut a doua oara la masa ingredientul secret sub forma unui suc.
LONG ISLAND SEAFOOD
Widow's Hole Oyster with Yogurt and Lemon
Scallop with Pistachio and Apple
Marinated Blue Crab with Pickled Radish
Vichyssoise with Caviar, Smoked Blue Fish, and Quail Egg
Mai în gluma, mai în serios, l-am întrebat pe ospătar dacă pot sa am numai felurile astea pentru restul serii.
Nu s-a putut :)
Seafood la cele mai înalte cote de rafinament, în prezentare și in gust.
ATLANTIC STRIPED BASS
Slow Cooked with Clams, Squid, and Shellfish Parsley Sauce
Si în cazul asta, foarte bun dar nu la înălțimea mâncărurilor de mai înainte
CELERY ROOT
Braised with Black Truffle
Ca sa gătești rădăcina de țelina si sa ajung sa spun ca și asta a fost una dintre cel mai delicioase mâncăruri vreodată inventate, asta cere geniu.
O interpretare a celebrului preparat al lui Paul Bocuse, Pui copt în bășica de porc. In cazul de fata, ne-a fost servit rădăcina de țelina pregătita în bășica de porc.
Preparatul e adus la masa inițial în bășica, prezentat, după care se întoarce la bucătărie .
Ce ajunge înapoi este o bucățica de țelina cu un gust perfect, acoperita de un sos reducție de trufe și cu putin piure de cartofi care are în centru o alta reducție de trufe negre, și mai intensa decât prima.
Inca o data, super. Geniu!
CHARCUTERIE
Sausages, Liver on Toast, and Cured Bread
Cute si delicios.
FINGER LAKE DUCK
Dry Aged with Apple, Rutabaga, and Fall Squash Jus
Daca nu cea mai buna bucata de piept de rata mâncata de mine, cu siguranța in Top 3.
Rata este ținuta la fezandat pentru 90 de zile înainte sa fie pregătita.
Adusa inițial la masa în întregime, rata e acoperita cu semințe de piper Szechuan, coriandru, lavanda și miere.
Sub mărul copt am găsit ceva care aducea a ficat de rata.
Pielea a fost extrem de crocanta iar carnea suculenta și delicioasa.
SELECTION OF LOCAL CHEESE
With Soft Pretzel, Quince Conserve, and Bitter Green Salad
O selecție destul de decenta de brânza. Fiecare din cele alese de mine au fost excelente.
O salata aproape în miniatura, care a arătat și s-a potrivit de minune ca companie la brânza.
WHEY
sorbet with caramelized milk and milk foam
Primul desert, nu foarte dulce si care a folosit un pic și ca palete cleanser pentru al doilea desert
VANILLA
baked alaska with rum, caramel, and cranberry
Si pentru ca mi se apropie ziua de naștere, m-am trezit și cu o lumânărica :)
Următoarele doua feluri de mâncare ne-au fost date la pachet, pentru acasă.
PRETZEL
Chocolate Covered with Sea Salt
CHOCOLATE
Sweet Black and White Cookie with Apple Molasses
Aceleași cookies de la început dar de data asta ca deset.
Fine dining at its best.
Exquisite!
RăspundețiȘtergereFrumoase imagini :) imi place! :)
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
RăspundețiȘtergereEa este pricepută cu următoarele vrăji:
* vrăji de dragoste
* vrăji de căsătorie
* magia banilor
* vrajă frumoasă
* vraja norocului
* Vrăji de atracție sexuală
* SIDA vindecă magia
* Casino Cave
* S-au eliminat pesterile blestemate
* Vraja de protecție
* magie la loterie
* Vrăji norocoase
* Vraja de fertilitate
* Inel de telekineză 💍
E-mail: makharituals@gmail.com
Whatsapp +1(815)564-3618