Searching for culinary perfection, one recipe at the time

vineri, noiembrie 02, 2012

Pecorino Toscano with Roasted Sweet Peppers and Arugula Coulis


Cu un pic de intarziere din cauza de Sandy, revin la oile mele si mai postez o reteta:)

Cu ocazia lui Sandy, ca act de sfidare, nu am peparat o reteta din The French Laundry ci patru !! Doua au fost noi, celelate doua au fost rerun ( pentru ca nu mi-au placut pozele facute prima data :) )
Ca sa nu para mai complicat decat a fost, toate cele patru retete au fost de la categoria Cheese si retetele astea tind sa fie mai usor de facut.

Una dintre retetele noi a fost reteta de fata, una dintre cele mai usor de facut de pana acum

Vedeta retetei astea, cascavalul Pecorino Toscano, un cascaval din lapte de oaie tocmai din Toscana.


Reteta serveste cascavalul in stil italian, cu crostini, ardei copti si piure de rucola (arugula = rucola ... asa zice google translate; daca minte el atunci va mint si eu :) )

Mise en place final


Piure de rucola
Se fierbe rucola in apa sarata vreo 5 - 10 minute, pana se inmoaie bine radacinile de rucola. Dupa fierbere se baga in apa cu gheata ca sa se opreasca din fiert.
Se  aduce la consistennta de piure intr-un blender, dupa care se tine 5 minute intr-o sita foarte fina ca sa se inlature excesul de apa.
Dupa 5 minute, se trece prin sita fina si inapoi in blender ca sa mai amestecam un pic de ulei de masline ... si gata!

Adrei rosu si galben copt
Se coc ardeii in cuptor la foc mic, se inlatura coaja, dupa care se taie in bastonase. Cu o ora inainte de servire se amesteca cu ulei de masline, otet balsamic si chives tocate foarte marunt

Crutoane
Felli foarte subtiri de bagheta, unse cu ulei de masline si ceva sare si piper, si tinute in cuptor la 150C pentru 5-10 minute, pana devin galben aurii

Pecorino Toscano
Cascavalul se taie in felii triunghiulare foarte subtiri

Si cam atat.. V-am zis ca este usor :)

Se face un cerc in farfurie cu o reductie de otet balsamic si in mijloc se pune o lingurita de piure de rucula


Se adauga ardeii copti peste care se pune un cruton, iar pe cruton se pune un evantai facut cu 5 felii de cascaval.
Sus de tot se pun citeva frunze de "baby arugula" in care s-a pus putin ulei de masline si sare dupa gust

Acum, din pacate, am avut parte de un pic de wardrobe malfunction :).
Farfuria nu a fost plata si reductia de otet balsamic a fost mai lichida decat trebuie... asa ca picaturile au luat-o la vale.
Rezultatul a fost ok, dar neacceptabil pentru nivelul de French Laundry :). Daca initial am pornit cu ceva care semana cu un cerc de otet balsamic, la sfarsit am ajuns la un cer gen Picasso :)




Ardeii copti sunt binecunoscuti si banuiesc ca plac la multa lume. Ce a fost super deosebit la reteta asta combinatia dintre cascaval si piureul de rucula.
Atat de mult mi-a placut ca dupa ce am terminat de mancat portia oficiala, m-am dus pe ascuns in bucatarie si am mai bagat niste cascaval pe care am uns niste piure din asta :)
Yummy!!!
Share this post

5 comments

  1. Mmmm...arata de milioane...chiar daca e un dish relativ simplu , cum spui tu. prezentarea e de nota 10.imi plac mult pozele. Bravo chef ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ramona Alina - Merci

    @Cătău - Merci

    @DisturbinlgyDelicious - Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata senzational! Nu poate fi decat delicios!

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top