Searching for culinary perfection, one recipe at the time

joi, noiembrie 08, 2012

“Chips and Dip” Potato Chips with Truffle Dip


Varianta mult mai rafinata  la popularul aperitiv american, Chips and Dip.

Chips se fac exact ca la White Truffle Oil-Infused Custards with Black Truffle Ragout

Se taie felii ultra subţiri de cartofi, se ung cu unt clarificat si se fac sandwich cu o felie de trufa la mijloc. Asa impachetati se dau la cuptor pană au o culoare "golden brown"

Partea de Dip se face din Crème fraîche bătuta pe o baie de apa cu gheaţă pană are consistentă de frisca la care se adaugă trufe tocate mărunt si ulei de trufe albe

Personal, am dat peste Crème fraîche din motive de The French Laundry. Cred ca se face din iaurt sau lapte batut si smantana. Tot personal, imi palace de nu stiu de  mine :). Ultra cremoasa si gustoasa. As manca-o asa cu lingurita fara oprire.. Un deliciu!

Combinata cu trufe negre si ulei de trufe albe este  un deliciu absolut!



 Acum în reţetă zice sa păstrez vreo doua lingurite din trufele tocate marunt si sa le presar pe deasupra. A fost sa nu fie asa :). Toate trufele au ajuns in dip :)



Share this post

9 comments

  1. Norocosule....in Romania eu nu am gasit "Crème fraîche", m-am tot gandit cu ce e, am intrebat in stanga dreapta..... Preparatul arata super, cred ca a fost si tare gustosel

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm, e adevarat ca nu exista creme fraiche in romania insa iti poti face tu singurica foaaaarte usor.

    creme fraiche este de fapt un produs lactat asemanator smantanii(cam cu 30% grasime) dar usor (foarte usor as zice) acrisor - apropiat la gust de iaurtul grecesc.

    daca combini o smantana de casa(dulce) cu cateva linguri de iaurt grecesc si lasi amestecul catvea ore la temperatra camerei ai obtinut imediat creme fraiche.

    aciditatea o reglezi adugand mai mult sau mai putin iaurt.

    poti regla si consistenta. daca am nevoie de o crema mai groasa eu pun amestecul obinut in banalele filtre de cafea(varianta de hartie): http://www.caffea.ro/accesorii/hartie-de-filtru/hartie-filtru-pentru-cafea-nr-4.html

    poti obtine astfel o crema groasa si densa fix ca in franta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te inteleg perfect, TWO. Si mie imi place Crème fraîche la nebunie: am mancat-o si pe paine :)). Eu am descoperit-o cu multi multi ani in urma intr-un magazin la Milano la produsele bio, pe vremea cand nu se gasea sour cream aici. Asa ca in dorul smantanii romanesti, am folosit Crème fraîche. Dip-ul trebuie sa fie fantastic de bun. Ufffff, ce-as mai ineca si eu cateva chipsuri intr-asa un dip.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunaaaaaat! Asa mi s-a facut o poftaaaaaa :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce inobilare a cartofilor !!! super!

    RăspundețiȘtergere
  6. As manca un castron plin. Plus creme fraiche.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cătău - Merci. Cum zice "wine and knives" mai jos, nu este greu de facut. Merita sa incerci

    @wine and knives - Intr-o zi o sa incerc sa o fac acasa sa vad cum se compara cu asta cumparata

    @Diana - Merci :)

    @Emily - Merci

    @pansy - Adevarat :)

    @Any - :)

    @Simona - Merci

    @Mihai - Fac si eu ce pot :)

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top