Reteta sora a Vine-Ripe Tomato Sorbet with Tomato Tartare and Basil Oil
O sa povestesc cu mai multe detalii un pic mai tarziu, dar reteta asta a fost o reteta cu peripetii. Eu si cu mesterul Manole, amandoi in acelasi sindicat.
Cum ambele retete folosesc acelasi sorbet si aceiasi biscuiti de usturoi, le-am facut pe amandoua in aceiasi zi, undeva pe la inceputul verii.
In imaginatia mea, tipul asta de reteta este o tranzitie perfecta intre felurile principale de mancare si desert. Cum le-am mancat un adupa alta, la mine tranzitia a fost mai lunga... :)
Tomato Serbet
Acelasi sorbet ca la Vine-Ripe Tomato Sorbet with Tomato Tartare and Basil Oil, facut cu rosii diferite
Garlic Tuiles
Aceleasi ca la Vine-Ripe Tomato Sorbet with Tomato Tartare and Basil Oil
Tomato Coulis
Rosiile (jumatate de kg), fara coaje si seminte, se fac piure in blender impreuna cu otet balsamic, ulei de masline si piper
Cherry Tomato
Se fierb pentru cateva secunde in apa sarata si se decojesc
Se face un cerc in mijlocul farfuriei cu ulei de busuioc, in mijloc se pune o lingurita din Tomato Coulis
Si aici la sfarsit au inceput problemele
Chery tomato se presara cu putin ulei de masline, sare si piper.
Pe un cruton se presupune ca se pun doua straturi din chery tomato!!! Oricat m-am chinuit si dat eu peste cap, nu am reusit sa fac al doilea strat sa stea peste primul strat. A fost mai rau ca manastirea mesterului Manole, chiar mai rau. Lui i se daramau zidurile peste noapte... eu nu am reusit sa inalt nici un zid :)
Dupa o gramada de incercari frustrante, experienta a fost declarata oficial esuata, asa ca m-am multumit numai cu un strat de chery tomato. Cum reusesc in restaurant sa puna doua straturi... si sa le si mai transporte la masa o sa ramana un mare mister pentru mine.
Si chiar daca printr-o minune as fi reusit sa fac al doilea strat sa stea pe pozitii, urmatorul pas ar fi anulat orice fel de progress in materie de inginerie civila. Peste chery tomato se presupune ca se pune o quennele de Tomato Sorbet. Asta cu siguranta mi-ar fi daramat edificiul.
Deasupra, sus de tot, se pune o Garlic Tulie
Au fost mai degraba diferente de textura decat de gust.
CE BINE ARATAAAA!!!!
RăspundețiȘtergereHai ca pana la urma ai reusit si ti-a iesit foarte bine.
RăspundețiȘtergereM-au facut curioasa rosioarele acelea caare aveau si ceva verde pe ele. Ce soi sunt?
Foarte apetisant!
RăspundețiȘtergereMinunat!! Adevarate opere de arta faci..
RăspundețiȘtergerewow, arata fantastic!
RăspundețiȘtergereChiar e WOOOOWWWW !!! Jos palaria !!! ;)
RăspundețiȘtergereMinunat! Frumoasa fotografia cu rosiile! :)
RăspundețiȘtergere@Cătău - Merci
RăspundețiȘtergere@Any - Merci. Well ...:) Uita-te in carte si o sa vezi ca a lor e multietajata :)
@DiaMar bucataria galbena - Merci
@Simona - Merci frumos
@Emily - Merci :)
@catkitchen - Means a lot! Merci :)
@simplu si bun - Merci frumos de aprecieri :)
@Any - Rosiile se numesc 'Zebra Tomato'
RăspundețiȘtergereWow..arata grozav!
RăspundețiȘtergere