Searching for culinary perfection, one recipe at the time

sâmbătă, noiembrie 03, 2012

Perail de Brebis with Frisée aux Lardons


Tot din seria Uraganul Sandy, va prezint a doua reţetă nou nouta, făcută chiar în dimineaţa cu pricina.

Acum asta, dacă mă întrebaţi pe mine, asta este o reţetă perfectă pentru un mic dejun romantic, cu care sa surprindeti  "the significat other" :)

Si reţeta asta se face super uşor si în acelaşi timp si rapid

Mise en place final


Brînza folosită  de data asta este o brînză moale de oaie

Se îngheaţă trei felii de bacon în congelator (se taie mult mai usor asa ) si se taie în cubuleţe de un milimetru. Asa tăiate se prajesc într-o tigaie pană se inchide la culoare si se pun pe un servetel ca sa extragem cat mai multă din grăsimea topită.

Mustarul se amestecă cu otetul de sherry si uleiul de măsline si se foloseşte ca dressing  la salată. Salata folosită este salată frisee ( nu ştiu cum îi zice la asta in Româneşte )

Cu nişte taietoare rotunde se taie cate un cerc de paine pentru fiecare comesean :)

În cercurile astea de paine o sa ajungă ouă de prepeliţă


Într-o tigaie care rezista în cuptor, se prăjeste painea în unt, pînă devine galbenă maronie, se da la o parte de pe foc, se întorc pe partea cealaltă si în fiecare gaură se pune cate un ou de prepeliţă.

Se prajeste si pe partea asta pana capătă aceiaşi culoare ca prima parte. Dacă albusul este încă lichid, se bagă cu tot cu tigaie în cuptor pentru 30 de secunde

Si cam atat!!

Salata se amestecă cu un pic de dressing si se presara cu bacon prăjit.
Farfuria se presară cu piper proaspat rasnit



După cum am mai zis, faceţi chestia asta într-o dimineaţa pentru "the significat other" asa pe neanuntate ... si nu se ştie... :)
Share this post

10 comments

  1. Wow! Ce frumoasa prezentare. Asa da mic dejun romantic! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos arata!Prezentare eleganta,ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu un asemenea dejun as cam vrea sa fiu trezita :) doar ca... nu m-as risca sa-l scap pe al meu in bucatarie.. :P
    Ma bucur ca sunteti ok!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ca-i usoara reteta asta, nici nu zici ca-i din cartea cu pricina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta da, e o reteta de care m-as putea apuca si eu :) E grozava si arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga domnule Wandering Oltean,

    Imi plac de mor retetele pe care le faci si toate povestile legate de viata cotidiana atat de diferita de ce avem noi p-aci prin Oltenia. Uitai sa spun de fotografii ca-s faine!
    Bravo!
    (PS:hate Sandy -ne-a stricat si noua planurile la serviciu :( )

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa fie tare yum la cu arata.. si bine ca e si usoara :).Salvata pentru Valentine's day!

    RăspundețiȘtergere
  8. DisturbinglyDelicious - Merci :). Sa-l incerci :)

    @Cătău - Merci

    @FLORY - Multumesc

    @Simona - Multumesc frumos!

    @Any Merci :)

    @Paula Gafitescu - Merci

    @Boabe de Cafea - WOW.. :) "Draga domnule Wandering Oltean". You've made my day .. ca sa zic asa :). Pe unde esti in Oltenia?
    Cum a reusit Sandy sa-si bage coada si prin treburile oltenesti? Lucrezi cu firme de pe coasta de est in SUA

    @Paradis - Merci. Excelenta idea cu Valentine day :)

    RăspundețiȘtergere
  9. mmm... cum arata...O frumusete!

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top