Searching for culinary perfection, one recipe at the time

duminică, noiembrie 25, 2012

Chaource with Red Plums, Clove-Scented Oil, and Lola Rossa


Cu postul asta particip la Sunday Lunch, o initiativa a Dianei de la Disturbingly Delicious. Nu pot sa zic decat ca sunt mai mult decat onorat de invitatie.

Pranzul de duminica .. in familia TWO este mai mult un fel de fata Morgana in ultimul timp... il urmarim cu insistenta, cateodata apar sperante ca o sa se si intample, dar de cele mai multe ori ramane numai o dorinta si speranta ca weekend-ul urmator o sa fie mai bine.

Motivele sunt multiple...

Unul din motive este   lipsa de participanti :). Intre antrenamentele de scrima si servici ale Roxanei ( din motive inca necunoscute mie ea insista ca ii place mai mult sa invete copiii sa inoate decat sa-si petreaca timpul liber cu alte chestii; personal, in clasa a doispea am avut cu totul alte prioritati :)  ) si concursurile lui Andrei cu formatia liceului de marching band  este aproape imposibil sa sa reusim sa fim in formatie completa Duminica la pranz.

Un alt motiv este legat de mine si de abilitatile mele in bucatarie... :). Sambata si duminica sunt de obicei zilele cand TWO ia comanda in bucatarie si meniul este din The French Laundry. Intentiile sunt mai mult decit bune, numai ca executia lasa de dorit... si cu consecventa pranzul se transforma in cina :) In materie de rezultate, unele ies bine .. altele mai putin. Daca este ceva care este constant, este inabilitatea me de a estima cat timp o sa-mi ia sa termin o reteta :) Astept cu mult optimism ziua cand o sa reusec sa termin o reteta la timp si pranzul o sa fie pranz si nu transformat din motive de forta majora in cina :)

La prinzul asta in particular, din cauza de uraganul Sandy, amandoi copiii au fost acasa! Si tot din motive de Sandy am avut pe la noi doi prieteni dragi impreuna cu fetele lor mai mult decat dragalase :). Asa ca poate masa asta in familie si cu prieteni a fost printre putinele lucruri pozitive care au iesit din uraganul asta :)

Preparatul de fata este din cele care se fac relativ usor

Cu o zi inainte, se prepara uleiul de cuisoare. Cuisoarele se prajesc putin intr-o tigaie, dupa care  se rasnesc fin. Praful de cuisoare se tine timp de o zi in ulei de canola.

Cascavalul din reteta este Chaource , un cascaval super cremos din lapte de vaca facut ... unde altundeva decit la mama lor in ...Franta.


La primul magazin nu au avut Chaource asa ca am luat ceva care este cat de cat apropiat de Chaource ( mai bine apropiat decat deloc :) ).

La al doilea magazin au avut Chaource, numai ca branzarul de acolo mi-a recomandat ceva ce el crede ca e mai bun decat Chaource.  Chaource  este double cream, branza recomandata este triple cream. Cum nu am stiut care e mai buna, am sfarsit prin a le lua pe amandoua. Dupa degustari, Chaource  a fost foarte buna dar  branza recomandata a fost si mai buna.

Se ia cate o pruna de mesean si se taie in doua ca sa i se scoata samburele, Asa taiata pe jumatate, se taie felii cat mai subtiri. Cu ajutorul unui cilindru, se fac turnulete din feliile de prune, se stropesc turnuletele cu ulei de cuisoare si se pune putina salata in gaura din mijlocul turnuletului.

In salata se pun chives tocate foarte marunt si ulei de cuisoare.

Langa fiecare turnulet se pune cate o felie de branza... si atat!




Share this post

11 comments

  1. arata foarte bine, bine rau, cred ca a fost tare deliciossss

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru participarea la Sunday Lunch!
    Asta da reteta simpla...
    Mult succes copiilor tai in toate activitatile pe care le desfasoara cu drag si pasiune notez, ca pana la urma asta e cel mai important in tot ceea ce facem, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu si fooooooarte bun!Nu as refuza o portie!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata grozav de bine!! Ma bucur ca ai participat la Sunday Lunch, asa mai afla omul cate ceva despre tine :P Mi-a placut sa aud ca ai copii asa pasionati ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari ptr acest preparat "simplu" :D si ma bucur sa aflu ca ai doi copii atat de pasionati de activitatile lor :)
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simplu, delicios si de efect!! Foarte faine sunt mesele in familie, si ma bucur ca copii tai au niste pasiuni atat de frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  7. Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/

    RăspundețiȘtergere
  8. :) si prunele de unde le culesesi ?

    Am eu o sursa unde mergeam impreuna...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cătău - Multumesc

    @Any - Merci!

    @DiaMar bucataria galbena - Merci

    @Paula Gafitescu - Merci!

    @Delicious Flavours - Merci frumos

    @Simona - Merci

    @un oltean - :). Ce sa le culeg.. direct de la alimentara

    @Ramona Alina - :)

    @Paradis - Merci

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top