Searching for culinary perfection, one recipe at the time

miercuri, noiembrie 28, 2012

Vine-Ripe Tomato Sorbet with Tomato Tartare and Basil Oil


O reţetă făcută cu multe luni  în urma, mai precis pe la începutul lui Iunie,  si pe care dintr-un motiv sau altul am tot evitat sa o postez.
Acum dacă tot vine iarna , poate are pofta cineva de un sorbet rece si gustos :).

Mai este încă o reţetă făcută în aceiaşi zi ca si asta si la fel de nepostata încă, în care sorbetul de roşii este parte importantă. Foarte probabil ca următoarea reţetă după asta o sa va ispitesc tot cu un sorbet rece si bun :).

Combinatia este interesantă, cu ulei de chive la baza, sorbetul are gust super concentrat de roşii plus o făramă de gust de taragon, tomato tartare e ca un fel de salată de roşii cu ulei si otet :) si tuiles sunt un pic dulci dar au si un pic de gust de usturoi.

Toata chestia are o textura foarte fina si o vad ca o tranzitie interesantă de la felurile principale la desert.

Si mai este ceva deosebit la reteta asta, printre putinele retete cu greseli. In nume are ulei de busuioc iar reteta foloseste ulei de chives :).

Tomato Sorbet


În sorbetul asta intra mult mai multe ingrediente decat rosiile de mai sus, dar poza nu am asa ca o sa trebuiască sa va imaginati acolo langa roşii si nişte ulei de canola, nişte ceapa tocată foarte mărunt, oţet, puţin taragon tocat, praf de ardei cayenne, sirop de zahăr si coajă de portocala tăiată în faşii subţiri

Nu credeţi, stati asa ca la asta am poza :) Coaja de portocala se aduce la fierbere de trei ori si se arunca apa de fiecare data.


Rosiile se decojesc, li se scot semintele si se taie în felii


Se pun intr-o cratiţă si se fierb la foc mic timp de 45 de minute, pană s-au redus la jumătate.


Între timp, ceapa se prajeste în ulei de canola pană  se înmoaie.

Ceapa prajita si rosiile fierte se combina în blender si se fac piure


Piureul se trece printr-o sita foarte fina


si uite asa după o ora de torturat, dintr-un kg de roşii nu mai ramane decat un cup de sos


Se amestecă în blender cu restul ingredientelor pe care vi le-ati imaginat mai sus, se mai trec o data prin sita fină, după care se ingheata în masina de îngheţată.

Garlic Tuiles
Cred ca biscuitii ăstia de usturoi a fost ce mi-a plăcut cel mai mult  la reţeta asta.



Se amestecă făina cu zahărul si sarea împreuna cu albusurile de ouă.


Untul se bate si el bine pană capătă o consistenta de maioneza


Se adauga untul, parmezanul si usturoiul în compozitia de făină de mai sus


si se amestecă pană ce toate ingredientele s-au incorporat bine.


Intr-o tava în care s-a pus un Silpat se pune mai puţin de o lingurita de aluat si cu dosul linguritei se intinde compozitia pana devine un cerc subtire.

Se repeta operatiunea pană se umple tava de tuiles. Peste discurile astea se presara chives si rosmarin tocate mărunt.


Se tin la 160 C 8 - 10 minute



Tomato Tartare



Se curata de coaje si seminte o rosie si se toaca foarte mărunt. Se presara cu sare fleur de sel si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare, pentru o ora.


Dupa o ora se amestecă cu otet, ulei de masline, salote tocate mărunt plus chives tocate si ele mărunt si se dau la frigider pentru cateva ore.

Si atat!

Se pune niste ulei de chives în mijlocul farfuriei, în centru nişte tomato tartare, un scoop de sorvet si o tuile de usturoi




Share this post

11 comments

  1. Mda! Imi place ce-ai facut aici, iar biscuitii aia cu usturoi imi fac cu ochiul rau ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce deliciosss, ma gandesc la biscutii aia cu usturoi, tare buni trebuie sa fi fostttt

    RăspundețiȘtergere
  3. Da...m-au fermecat si pe mine biscuitii cu usturoi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma omori cu prezentarile frumoase si combinatiile astea delicioase!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Biscuitii de usturoi cred ca sunt grozav de buni.Trebuie sa incerc si eu neaparat!Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din nou arata grozav de bine! M ie mi-ar placea mult un sorbet acum...oricand de fapt, asa ca si inghetata ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule,cîta rabdare!jos palaria!Arata ispititor..parca simt biscuitii crocanti hmmm!

    RăspundețiȘtergere
  8. Grozav arata!! Asa ceva e musai de facut...ca-mi ploua in gura nu altA!!
    si ce-mi mai place lingura aia de lemn...

    RăspundețiȘtergere
  9. Te asteapta un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  10. wow! Cum arata! Ce bine imi pare ca mi-ai lasat un comentariu. E superb blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ma minunez de fiecare data ce minunatii faci si cata rabdare poti avea !!! Bravoooo ptr toate aceste realizari !!!

    RăspundețiȘtergere

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top